Mecnote : Speaker Replacement For Macbook Pro A1278

Cari Model Mac

Thursday, 21 October 2021

Speaker Replacement For Macbook Pro A1278



 Speaker Replacement 

For 

Macbook Pro A1278 


Hai. Pernah tak bila korang nak play kan music or video dekat macbook, bunyi macam pecah? Mesti tak best kan bunyi pecah2 macam tu.. Nak layan music or video pun tak puas kan??




Ramai yang tahu speaker merupakan komponen yang agak penting di dalam sesebuah laptop. Dengan bunyi speaker yang pecah atau crackling boleh menyebabkan speaker macbook gagal untuk memberi sound pada tahap yang maksimum.






Apa punca boleh pecah speaker tu???

Kebiasaanya, plastik yang reput pada speaker itu boleh menyebabkan speaker anda cepat rosak dan plastik pada speaker itu pecah.



Selalunya kita buka volume tinggi maka sound akan bergetar untuk hasilkan bass dan hasil getaran yang kuat pada suhu yang tidak sesuai sejuk mahupun panas boleh buatkan plastik itu cepat merekah dan reput atau pecah dari speaker tersebut.




Ini adalah proses pemasangan speaker untuk Macbook Pro A1278 oleh technician kami.




Setelah selesai memasang speaker dan menyelesaikan cleaning service.Technician kami akan check semula keadaan Macbook tersebut dan tiada lagi masalah speaker pecah.



Sebarang Masalah Tentang Mac Boleh Cari Atau Contact Kami Di...


Cari Kami ? Gombak 





Mecnote Studio Gombak (HQ


No, Gombak, 15A, Jalan SG 1/6,
Taman Sri Gombak,
68100 Batu Caves,
Selangor.



Whatsapp Tanya Kami masalah Mac Anda



 Email.     : macbookstation@gmail.com 

(Everyday Open) 













by : Aisyah









No comments:

Post a Comment