Macbook Repair - Mecnote: Replacement Battery Macbook Pro Retina

Cari Model Mac

Khamis, 21 Oktober 2021

Replacement Battery Macbook Pro Retina

 


REPLACEMENT BATTERY MACBOOK PRO RETINA !!


Hi dan assalamualaikum semua !!!

Korang tahu antara masalah yang technician kami kerap jumpa adalah bateri cepat habis selalu dialami pengguna Macbook.Harini ada seorang pelanggan minta kami tukar bateri Macbook Pro Retina miliknya.Pemilik macbook tersebut memberitahu apabila Macbook dicas penuh,tidak sampai setengah jam Macbook akan auto shutdown disebabkan power bateri dah pun habis.Masalah ini sering berlaku dan menjejaskan aktiviti harian pelanggan untuk membuat kerja.Kami meminta beliau datang ke kedai untuk technician memeriksa terlebih dahulu sebelum tukar bateri Macbook Pro Retina beliau.
Seperti biasa ,technician kami buka untuk memeriksaMacbook Pro Retina tersebut.Memang sah,bateri asal Macbook Pro Retina ini telah kembung dan terlalu banyak habuk serta kotoran apabila technician kami memeriksanya.Ini adalah proses pemasangan bateri Macbook Pro Retina oleh technician kami.


Setelah siap memasang bateri dan menyelesaikan cleaning service.Technician kami check semula keadaan Macbook Pro Retina tersebut dan tiada lagi masalah bateri kembung serta auto shutdown.


Jika anda sendiri ada masalah seperti masalah di atas atau masalah lain tentang iPhone, iMac, Macbook? Tanya Kami
Anda dinasihatkan tonton hasil kerja kami sebelum berurusan dengan pihak kami - 101 hasil kerja Mecnote
Cari Kami ? Shah Alam..Mecnote  ( Shah Alam )

No. 15, Jalan Keluli AK7/AK, 
Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor
Operasi : 10pagi - 9malam ( Everyday Open)


Tel : 03-58922251Whatsapp : 013-531 6110Whatsapp chat : KLIK SiniLandmard : Berdekatan dengan Bukit Raja dan Kilang Pharmaniaga
dan TAMCO berhadapan ZNZ Tijarah Sdn Bhd
by : Hafizah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan