Macbook Repair - Mecnote: Acer Aspire E 15

Cari Model Mac

Rabu, 20 Disember 2017

Acer Aspire E 15

Acer Aspire E 15


Spesifikasi
·         Intel Core i3-7100U
·         Intel HD 620 Integrated Graphic
·         4GB Memory
·         1TB 5400RPM Hard Disk Drive
·         6” screen with 1920 x 1080 resolution
·         11 a/b/g/n/ac Wi-Fi with Bluetooth

Kebiasaannya pada laptop bajet, ia akan sertakan processor yang rendah, resolusi skrin yang rendah, rekabentuk yang kurang menarik dan prestasi yang biasa-biasa sahaja. Acer Aspire E15 ini tidak seperti itu. Ia mempunyai skrin 1080p yang sangat berwarna-warni, binaan yang kukuh dan juga processor yang bagus iaitu Core i3. Dengan 8 jam ketahanan bateri, ia menjadikan laptop ini, sebuah laptop yang terbaik dengan harga bajet.

Rekabentuk
Acer E15 ini didatangkan dengan plastik berwarna hitam yang sangat kukuh, ditambah pula dengan penutup berwarna kelabu matte, menjadikan laptop ini kelihatan sangat cantik dan menawan.

Skrin dan Bunyi
Jarang sekali manufacturer laptop untuk memberikan skrin full HD p-ada laptop bajet. Skrin Acer E15 ini mempunyai warna yang terang dan tepat. Kekurangannya adalah apabila dilihat melalui sudut yang berbeza, warna akan mulai berkurangan dan anda perlu hanya melihat daripada sudut yang agak limited.
Speaker pada Acer E15 ini agak kuat dan cukup memuaskan. Detail bunyi daripada lagu-lagu boleh didengari. Bunyi gitar, drum, semuanya dapat dirasai dengan cukup sempurna.

Keyboard dan Touchpad
Keyboard pada Acer E15 ini memberikan rasa yang memuaskan, kekerasan butang dan juga lantunan butang bukan seperti yang ada pada laptop bajet. Ia juga mempunyai dedicated numpad, menjadikan penggunaan kalkulator dan juga edit Excel lebih mudah.
Touchpadnya pula sangat tepat apabila digunakan. Swipe, click, dan juga multi-finger gestures juga boleh digunakan tanpa sebrang masalah. Kekurangannya hanya pada material untuk touchpad kerana ianya agak licin.

Prestasi
Laptop Acer Aspire E15 ini bukan sebuah laptop dengan spesifikasi yang tinggi, tetapi ianya cukup untuk pengguna-pengguna yang hanya menggunakan untuk software office, web browsing, dan juga media. Dengan processor i3, hard disk sebanyak 1TB, dan RAM 4GB, ianya cukup sempurna untuk sebuah laptop bajet.Untuk mengatahui lebih lanjut silalah lawati website kami di Macnote Studio


Tak tahu dimana lokasi MACNOTE Gombak?


Anda boleh hubungi kami melalui:
                         


Anda amat dialu-alu datang terus ke MACNOTE di Gombak:


KAMI DI GOMBAK ( BERDEKATAN GIANT BT CAVES DAN MCD SERI GOMBAK)
- 10 MINIT DARI KEPONG DAN SELAYANG
- 15 MINIT DARI SETAPAK DAN SENTUL
- 25 MINIT DARI BANGSAR DAN AMPANG 
- 30 MINIT DARI PUCHONG DAMANSARA DAN CHERAS

Ez Bro
Tiada ulasan:

Catat Ulasan