Macbook Repair - Mecnote: NAK CORRUPT DAH GAIS

Cari Model Mac

Selasa, 25 Januari 2022

NAK CORRUPT DAH GAIS

 

MACBOOK AIR A1466 UPGRADE SSD TERUSSSSSS.Macbook ini mengalami masalah slow dan lagging bila nak guna. Check punya check rupanya storage health dah drop sampai 89%. Nasib tk jadi pape pada data customer ni. Kalau dh corrupt tak boleh nak selamatkan dah data-data dalam tu. 


Macbook Air ini menggunakan PCIE. Kalau kita beli Macbook, ini lah rupa PCIE dalam Macbook kita. PCIE macam ini atau pun hard disk besar tu ada jangka masa penggunaan. Lama-lama dia akan jadi low jugak. 


Macbook Air ini juga dilihat banyak habuk. Ini kerana tidak diservice. Penting service untuk melancarkan lagi macbook kita. Kalau kipas kotor sangat, mcm mana macbook nk sejuk. Nanti kita bising macbook cepat panas. Jadi, solutionnya kita tukar kepada SSD. Zaman sekarang mmg elok pakai SSD . SSD ada banyak jenis iaitu mengikut kesesuaian peranti anda. Kalau Macbook Air sesuai dengan M.2 NVMe SSD. CONFIRMMM LAJUUUUUUU. 


Then juru teknik akan bersihkan bahagian-bahagian dalam ni. Tengok bersih tkde pun habuk baru lah senang hati nk guna. Dah laju and bersih. TERBAIKKK.Dah siap tukar, kita check balik storage health. TADAAAAAA. 100% bebbbb. Padu tak padu?
 Kini tiada lagi masalah slow, lagging and risau pasal kehilangan data. Thank you Cik Husna ni kerana mempercayai MECNOTE BANGI . 


Jika Anda Ada Masalah Mengenai Macbook/iMac Boleh Cari Atau Contact Kami Di...


Cari Kami ? Bangi (Bandar Baru Bangi Seksyen 3)


Mecnote Bangi (Boleh Waze


D-1-7 Jalan 3/38A, Seksyen 3 , 
Bandar Baru Bangi. (34.57 km)

43650 Bangi, MalaysiaWhatsapp Tanya Kami masalah Mac Anda Email.     : macnotesk@gmail.com 
Operasi : 11:30 pagi - 7.00 malam
(Everyday Open) 


Landmark : Dkt Petronas Seksyen 3 Sebelah Kasor 

detailing

ikut tanda arah banner kami. 

Wassap No Admin utk share location
60105267005

Tiada ulasan:

Catat Ulasan