Mecnote : UPGRADE PCIE KE SSD BARU LAJUUUU

Cari Model Mac

Monday, 8 November 2021

UPGRADE PCIE KE SSD BARU LAJUUUU



MACBOOK AIR UPGRADED PCIE TO SSD 245GB

SAMPAI BILA NK MACBOOK KORANG SLOW?
SENTIASA LAG JE?
BUKAK PUN AMIK MASA LAMA?
TAK UPGRADE SSD AGI? HMM LEMAHHH



Macbook Air ini mengalami masalah storage health 66% sahaja. Ini sangat berbahaya untuk data-data korang dalam macbook ini. Kalau storage health makin kurang, data-data korang tidak dapat diselamatkan kalau dah rosak. 



Macbook Air ini juga kelihatan sangat kotor, banyak habuk. Ini sebab telah lama tidak service. Kita perlu service macbook kita lagi-lagi bahagian kipas. Kipas akan berbunyi jika kotor dan performance untuk sejukkan macbook korang berkurang. 



Untuk masalah PCIE tadi, kami mencadangkan untuk tukar ke SSD. Customer ini tukar SSD 256Gb. Performance SSD lebih laju dari PCIE. 



Ini adalah keadaan selepas service. Kami akan bersihkan semua bahagian berhabuk. Kelihatan seperti baru kan? 




Ini adalah storage health selepas tukar ke SSD iaitu 100%. Anda tidak perlu lagi takut akan masalah data hilang ketika storage rosak dan sebagainya. 


Sebarang Masalah Tentang Mac Boleh Cari Atau Contact Kami Di...



Cari Kami ? Bangi (Bandar Baru Bangi Seksyen 3)










Mecnote Bangi (Boleh Waze


D-1-7 Jalan 3/38A, Seksyen 3 , 
Bandar Baru Bangi. (34.57 km)

43650 Bangi, Malaysia



Whatsapp Tanya Kami masalah Mac Anda



 Email.     : macnotesk@gmail.com 
Operasi : 10 pagi - 9.00 malam
(Everyday Open) 


Landmark : Dkt Petronas Seksyen 3 Sebelah Kasor 

detailing





ikut tanda arah banner kami. 

Wassap No Admin utk share location
60105267005
















 

No comments:

Post a Comment