Macbook Repair - Mecnote: LANGKAH PENJAGAAN MACBOOK DENGAN BETUL

Cari Model Mac

Khamis, 6 Februari 2020

LANGKAH PENJAGAAN MACBOOK DENGAN BETUL
Cara penggunaan macbook juga adalah sangat penting untuk mengekalkan macbook anda boleh digunakan pada jangka hayat yang lama dan sentiasa selamat. Masalah - masalah yang timbul daripada macbook juga boleh berpunca daripada cara penggunaan anda sendiri. 

Oleh itu, ini adalah antara langkah - langkah yang boleh dilakukan terutamanya kepada pengguna baru macbook :-


1. # Bersihkan fail lama secara berkala 

Image result for install antivirus dalam macbook


Bersihkan secara berkala iaitu fail lama - lama , gambar , video atau lain-lain. Ia boleh membantu macbook berjalan dengan lancar semasa mrenggunakannya. 


2. # Utility disk 

Image result for Utility disk


Semua macbook telah disertakan progam utility disk . Sebaiknya, anda menjalankan utility disk dalam empat atau lima kali dalam setahun untuk memastikan macbook anda berfungsi dengan baik.


3. # Kemas kini perisian 

Image result for kemas kini perisian macbook


Sentiasa mengemas kini perisian anda apabila dimaklumkan . Untuk memastikan macbook anda dilengkapi dengan ciri - ciri keselamatan yang baik. Bagi mengelakkan daripada ancaman bahaya yang boleh menyebabkan kecurian atau kehilangan data , mengemas kini perisisn adalah harus.

4. # Matikan aplikasi yang tidak digunakan 

Image result for aplikasi macbok


Ini adalah kebiasaan yang sering dilakukan oleh pengguna macbook kerana apabila tidak mematikan aplikasi yang tidak digunakan boleh menyebabkan macbook anda bekerja dengan lebih keras walaupan tidak menggunakan aplikasi tersebut.Sebarang pertanyaan dan masalah boleh contact kami di whatsapp klik link whatsapp us
Mecnote Studio Gombak (HQ)

No, Gombak, 15A, Jalan SG 1/6,
Taman Sri Gombak,
68100 Batu Caves,
Selangor.
Waze: Mecnote Studio - Repair Macbook Board Expertby amni

Tiada ulasan:

Catat Ulasan