Macbook Repair - Mecnote: TELINGA SIAPA YANG TERTINGGAL DALAM MACBOOK NI ?

Cari Model Mac

Isnin, 11 November 2019

TELINGA SIAPA YANG TERTINGGAL DALAM MACBOOK NI ?

"Macbook pro tiba tiba tidak boleh masuk macOS??" 


Mesti ramai yang sudah terkena masalah seperti ini. Nanti kami beritahu masalah berpunca daripada mana. Bukan satu jenis macbook sahaja yang dapat masalah seperti ini. Kesemua jenis macbook mempunyai masalah seperti ini. Masalah ini kerap berlaku pada macbook 2012 dan ke bawah. Mengapa ia terjadi? 

Kemungkinan masalah pada hardware yang telah lama digunakan oleh pengguna tersebut ataupun quality yang tidak bagus. Seperti yang pengguna sedia maklum bahawa hardware ini di namakan cable hdd. Jenis hardware mahupun cable ini adalah sesuatu yang lembut dan cepat rosak apa kualitinya tidak bagus. Ini adalah salah satu contoh masalah question mark folder. Masalah ini berpunca darpada cable hdd itu sendiri. Ini adalah part yang terpaksa apabila berlakunya masalah seperti ini. Tidak susahkan pun untuk anda menukar sendiri cable ini. 


Di mana cable itu terletak? anda boleh tahu apabila anda membukanya sendiri. Proses penukaran ini mengambil lebih kurang setengah jam sahaja. Dan hasilnya anda akan puas hati. Mengapa?


Seperti ayat di atas. Mengapa anda puas hati? Inilah sebabnya macbook anda boleh hidup seperti sedia kala dan tiada masalah selepas proses penukaran cable hdd. 


Mecnote Bangi (Boleh Waze


D-1-7 Jalan 3/38A, Seksyen 3 , 
Bandar Baru Bangi. (34.57 km)

43650 Bangi, MalaysiaWhatsapp Tanya Kami masalah Mac Anda Email.     : macnotesk@gmail.com 
Operasi : 10 pagi - 9.00 malam
(Everyday Open) 


Landmark : Dkt Petronas Seksyen 3 Sebelah Kasor 

detailing

ikut tanda arah banner kami. 

Wassap No Admin utk share location
60105267005

Tiada ulasan:

Catat Ulasan