Mecnote : SOLVED - REPAIR A1707 TOUCHBAR 15 INCH MASALAH NO DISPLAY BUKA SEPARUH ADA DISPLAY

Cari Model Mac

Saturday, 5 October 2019

SOLVED - REPAIR A1707 TOUCHBAR 15 INCH MASALAH NO DISPLAY BUKA SEPARUH ADA DISPLAY

"Macbook Baru 15 INCH ada Masalah #Flexgate Wayar Screen KONTOT!



Macbook Pro Touchbar m model number (A1707) yang baru pun tak lari dari problem dan human error. Tambah2 lagi bila problem masalah yang melibatkan tidak boleh claim pada warranty. Sebagai contoh Crack Screen , Water Spill , Water Damage yang mana disebabkan kecuaian manusia dan tidak dapat diterima oleh Pusat Servis.



Walaupun kita baru beli semalam.

Dan paling sedih bukan salah kita pun tak leh nak claim. Ni masalah Flexgate Bijok engineer epel ni reka wayar dia pendek kita kena tanggung.

Model ni tak termasuk dalam Quality Exchange Recall Program . Tak percaya?

Tengok Bawah


Hanya model 13 inch sahaja yang Apple panggil untuk Claim macam model ni .. Sedih .. !!


Jom kita tengok macam mana kabel model ni kontot rekaanya ..





Hati Remuk kalau kita dah beli machine yang bernilai RM10 Ribu boleh dirosakan oleh air mahupun air masin. Lagi sedih bila tengok keadaan part didalam seperti tiada harapan lagi betul?

Apa boleh buat 1st hantar ke Mecnote, Semuanya dah No Display

Kami langsung dapati simptoms FLEXGATE pada model ni
Jom tengok Lepas kami repair












Kepada anda semua di sini AbgJobs nak beri nasihat, rajin-rajin la service dan jaga macbook anda sebab ia bukan murah. Untuk mengelak logicboard macbook rosak.


Jika anda sendiri ada masalah seperti masalah di atas atau masalah lain tentang Macbook? Tanya Kami.


MACBOOK MASALAH?? (KLIK SINI)

Anda dinasihatkan tonton hasil kerja kami sebelum berurusan dengan pihak kami - 101 hasil kerja Mecnote




Cari Kami ? Shah Alam..


















Mecnote  ( Shah Alam )

No. 15, Jalan Keluli AK7/AK, 
Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor
Operasi : 10pagi - 9malam ( Everyday Open)


Tel : 03-58922251Whatsapp : 013-531 6110Whatsapp chat : KLIK Sini



Landmard : Berdekatan dengan Bukit Raja dan Kilang Pharmaniaga
dan TAMCO berhadapan ZNZ Tijarah Sdn Bhd








by : Abg Job

No comments:

Post a Comment