Macbook Repair - Mecnote: A1707 Macbook Pro Touchbar 2017 Repair WaterDamage

Cari Model Mac

Khamis, 3 Oktober 2019

A1707 Macbook Pro Touchbar 2017 Repair WaterDamage

"Macbook Pro Tak Boleh Claim Warranty Sebab Water Damage" Macbook Pro Touchbar 2017 model number (A1707) yang baru pun tak lari dari problem dan human error. Tambah2 lagi bila problem masalah yang melibatkan tidak boleh claim pada warranty. Sebagai contoh Crack Screen , Water Spill , Water Damage yang mana disebabkan kecuaian manusia dan tidak dapat diterima oleh Pusat Servis.

Walaupun kita baru beli semalam.

Bagaimana rupa kalau Macbook kita terkena air. Luaran boleh lagi kita mencuci mahupun mengelap permukaan yang terkena pada cecair atau air tersebut.

Kalau didalam?Hati Remuk kalau kita dah beli machine yang bernilai RM10 Ribu boleh dirosakan oleh air mahupun air masin. Lagi sedih bila tengok keadaan part didalam seperti tiada harapan lagi betul?

Apa boleh buat 1st hantar ke Mecnote, Semuanya dah Cannot ON.

Kami langsung tidak dapat Checking part kerana Logicboard pun tak dapat nak dihidupkan. Apa boleh kami cakap 50/50 untuk baiki sekiranya board masih lagi OK dan komponen lain.Tengok Video yang kami rangkupkan keadaan Logicboard untuk Macbook Pro 15 Inch Touchbar A1707 ni hampir tiada harapan.

Tetapi tiada yang mustahil kan kalau belum mencuba. Lepas kami meniliti dan check keadaan Logicboard kami lihat Board ya masih lagi mengalir kan haba cuma Short pada komponen komponen yang terjejas oleh air masin laut yang menghakis beberapa komponen didalam.Kepada anda semua di sini AbgJobs nak beri nasihat, rajin-rajin la service dan jaga macbook anda sebab ia bukan murah. Untuk mengelak logicboard macbook rosak.


Jika anda sendiri ada masalah seperti masalah di atas atau masalah lain tentang Macbook? Tanya Kami.
Cari Kami ? Seri Gombak - Location kami


Mecnote Studio HQ ( Sri Gombak )
No. 15A, Jalan SG 1/6 Taman Sri Gombak,  68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia 
Operasi : 10pagi - 9malam ( Everyday Open)

Tel : 03-6731 6101
Whatsapp : 010-8025651 
Whatsapp chat : https://goo.gl/ebPGZH 

Landmard : Sebaris dengan McDonald’s dan Public Bank. Bersebelahan Watsons ( Google MAPS / WAZE : Mecnote Studio )

Tiada ulasan:

Catat Ulasan