Mecnote : Terlupa username dan password pada A1278

Cari Model Mac

Saturday, 3 August 2019

Terlupa username dan password pada A1278

"😱😱 Alamak!!!!!!!! Terlupa username dan password pada A1278. 😭😭"



Beberapa hari yang lalu, ada customer kami datang ke kedai sebab nak tanya boleh ke settlekan masalah dia yang terlupa username dan password ni. Kalau tak boleh dia nak beli baru je terus. Kami pun cakap lah yang masalah ini boleh saja disettlekan. Solusinya, Macbook hanya perlu diformat semula sahaja. Tapi yang sedihnya, data didalam itu mungkin tak dapat diselamatkan. 


Maka bermulalah proses memformat mac. Tulis je situ 8 minit tapi sebenarnya lagi lama. Maka kami pun berhuhu. 


Settle dah format Mac. Nasib baik customer ini ada pasang caddy dan semua data disimpan dalam itu. Kalau tidak, memang tak dapat selamatlah data-data tu semua.

P.s : Jangan setting mac untuk meminta username dan password. Kalau terlupa, memang format la jawapan nya.


Expert in Mac
Mecnote
#repairmacbook #macbookrepair

Jika anda sendiri ada masalah tentang Macbook? Tanya Kami.


No comments:

Post a Comment