Mecnote : Bateri penyebab water damaged

Cari Model Mac

Monday, 26 August 2019

Bateri penyebab water damaged

"Aik, tetiba je keyboard keluar air dan bau pelik 😟😟😟 "

No photo description available.


Ada sorang customer kami ni, datang dekat kedai kami. Katanya, tengah guna macbook tetiba ada bau macam chemical dan tetiba macam ada air keluar dari keyboard dia. Sebab itu lah dia bawa ke kedai kami untuk kami periksa. Jadi daripada ceritanya itu kami suspek yang kemungkinan besar bateri dia dah pecah dan sebab tu air keluar dari keyboard. Bila kami buka ternyata memang baterinya sudah pecah dan ada kesan water damaged pada boardnya itu. 

Ingat ye semua, jika cycle count terlalu tinggi dan condition pun bukan normal, better tukar cepat-cepat bateri tu, takut jadi seperti diatas mula dari bateri dah merebak ke tempat lain. 

Mecnote

Expert In Mac







Mecnote Bangi (Boleh Waze


D-1-7 Jalan 3/38A, Seksyen 3 , 
Bandar Baru Bangi. (34.57 km)

43650 Bangi, Malaysia



Whatsapp Tanya Kami masalah Mac Anda



 Email.     : macnotesk@gmail.com 
Operasi : 10 pagi - 9.00 malam
(Everyday Open) 


Landmark : Dkt Petronas Seksyen 3 Sebelah Kasor 

detailing





ikut tanda arah banner kami. 

Wassap No Admin utk share location
60105267005





No comments:

Post a Comment