Macbook Repair - Mecnote: Imac A1311 glitch problem solved

Cari Model Mac

Selasa, 30 April 2019

Imac A1311 glitch problem solved

"IMAC A1311 GLITCH PROBLEM SOLVED"Ramai pengguna imac ataupun macbook akan mengalami masalah macbook atau imac glitch screen. Masalah glitch ini bukan di sebabkan oleh screen, dan masalah ini tidak ada kena mengena dengan screen. Kenapa kami cakap tiada kaitan dengan masalah screen ini kerana glitch screen berpunca daripada masalah board. Ini di sebabkan oleh masalah komponen yang telah rosak pada hardware. Sebagai contoh, ini adalah masalah yang kerap di hadapi oleh pengguna macbook atau imac. 
Gambar adalah salah satu masalah glitch screen yang telah di alami oleh pengguna macbook mahupun imac. Apabila masalah seperti ini berlaku kebanyakkan akan membuat proses untuk menukarkan board. Sebenarnya board tidak perlu di tukar. Masalah ini boleh di repair dengan menukar sesuatu komponen yang bermasalah. 

Sebagai contoh, gambar yang seterusnya adalah imac yang mempunyai problem yang sama seperti masalah di atas. Gambar di atas ialah imac yang mempunyai masalah glitch. Ini adalah contoh imac setelah selesai di repaired. 


Mecnote Bangi (Boleh Waze


D-1-7 Jalan 3/38A, Seksyen 3 , 
Bandar Baru Bangi. (34.57 km)

43650 Bangi, MalaysiaWhatsapp Tanya Kami masalah Mac Anda Email.     : macnotesk@gmail.com 
Operasi : 10 pagi - 9.00 malam
(Everyday Open) 


Landmark : Dkt Petronas Seksyen 3 Sebelah Kasor 

detailing

ikut tanda arah banner kami. 

Wassap No Admin utk share location
60105267005

Tiada ulasan:

Catat Ulasan