Macbook Repair - Mecnote

Cari Model Mac

Rabu, 21 Februari 2018

SpaceX melancarkan internet dari langit


Internet "terakhir" yang seterusnya boleh didapati dari satelit StarXL SpaceX SpaceX. Dua pertama dijadualkan melancarkan Falcon 9 pada 17 Februari.

Image result for spacexSpaceX menjadi tajuk utama apabila meletakkan Tesla dalam perjalanan ke Marikh, dengan pelancaran Falcon Heavy yang berjaya . Sekarang, lebih hampir dengan Bumi, Falcon 9 sedang bersiap sedia untuk mengambil satelit internet dua Starlink ke orbit pada 17 Februari.
Sekiranya semuanya berjalan lancar, mereka akan diikuti oleh 11,923 satelit Starlink lain di Orbit Rendah Bumi (LEO). Dua pertama, Microsat-2a dan Microsat-2b, adalah sistem ujian. Satelit-satelit ini akan membentuk sebuah satelit satelit, yang akan memberikan internet jalur lebar di seluruh dunia.
Menurut SpaceX presiden Gwynne Shotwell, SpaceX Elon Musk sedang berusaha untuk ini kerana, "Elon cenderung untuk mencari industri di mana pelanggan sangat marah dan kecewa. Mari kita bangun sedikit satelit komunikasi dan menyediakan keupayaan broadband global untuk harga yang berpatutan." Jika ini berfungsi, Musk merancang untuk menggunakan reka bentuk yang sama untuk internet Marikh.
Image result for spacex
Satelit-satelit yang dihasilkan secara massal ini akan menggunakan band V yang agak kecil digunakan , yang meliputi 40GHz hingga 75GHz, untuk berkomunikasi antara satu sama lain dalam rangkaian mesh. Mereka kemudiannya akan bekerja dengan penerima Earth-bound untuk menghantar internet jalur lebar. Berapa pantasnya? Soalan yang baik.
Menjelang 2022, SpaceX meramalkan - kepada Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan (FCC) - bahawa: "Setelah dioptimumkan sepenuhnya melalui Penyebaran Akhir, sistem itu akan dapat menyediakan jalur lebar yang tinggi (sehingga 1Gbps bagi setiap pengguna) , perkhidmatan jalur lebar latitud yang rendah untuk pengguna dan perniagaan di Amerika Syarikat dan di seluruh dunia. " Dan 1Gbps jauh lebih baik daripada kebanyakan kita di lapangan.

Macbook / Laptop Rosak , Tanya Kami .. Dimana Kami? - ( Seri Kembangan Outlet )


 - 5 Minit Dari Kinrara
- 10 Minit Dari Cheras , Putrajaya
- 15 Minit Dari Puchong 
- 20 Minit Dari KL 
- 25 Minit Dari Bangsar


Macnote Studio Seri Kembangan

Lot G.45 , Bazaar Rakyat PKPS,

Jalan Putra Permai 5/4,
Bandar Putra Permai,
4330 Seri Kembangan, Selangor

Waze  : Bazaar Rakyat PKPS

Google Maps : Bazaar Rakyat PKPS
E-mail  : macbookstationsk@gmail.com

Phone  : 03-8938 2344 /0105267005
Tel : 0105267005

Landmark : Cari Hotel M Design ( Tengok Gambar Diatas)

Waktu Operasi : Isnin - Ahad (10 a.m. - 9 p.m.) Setiap Hari

Tiada ulasan:

Catat Ulasan