Macbook Repair - Mecnote: Keraguan kekal: kemas kini memori RAM atau SSD?

Cari Model Mac

Rabu, 14 Februari 2018

Keraguan kekal: kemas kini memori RAM atau SSD?

Keraguan kekal: kemas kini memori RAM atau SSD?Kita semua telah menderita sekali. Anda membeli pasukan baru yang seperti motosikal tetapi pada akhirnya tidak dapat terus membayar. Bagaimanapun sebelum anda membuangnya, anda ingin meminta kemas kini tetapi, yang mana yang paling diingini?
Perkara yang sama berlaku pada masa pembelian, adakah anda membeli mesin dengan banyak RAM atau SSD yangbaik  ?
Perlu diingat bahawa semuanya bergantung kepada keperluan anda dan bagaimana peralatan lama anda atau yang anda akan memperoleh. Yang pertama adalah berkaitan dengan mengapa anda akan menggunakan komputer anda yang kedua akan menghadkan jenis kemas kini yang boleh anda lakukan.Apakah RAM dan apa yang digunakan?
Jika pemproses adalah otak, RAM adalah papan di mana semua data yang anda sedang bekerja pada masa tertentu terletak. Oleh itu, peranti ini menghadkan keupayaan peralatan untuk bekerja dengan sejumlah besar maklumat.

Apa yang berlaku jika RAM anda terlalu kecil?
Untuk bekerja dengan lebih banyak data, mana-mana sistem operasi menggunakan apa yang dipanggil memori maya.
Teknik ini adalah untuk mensimulasikan bahawa cakera keras adalah lanjutan RAM.
Bagaimanapun, anda perlu ingat bahawa cakera keras beribu-ribu kali lebih lambat daripada RAM maka dalam kes ini apabila menggunakan memori maya anda juga dapat melihat bagaimana komputer sedang melompat.
Singkatnya, jika perkara anda berfungsi dengan banyak data pada masa yang sama, contohnya anda ingin mengedit foto berkualiti tinggi, dedikasikan komputer anda kepada rendering 3D atau pemprosesan video, perkara yang terbaik ialah mempunyai banyak RAM.Apakah cakera keras SSD dan apa yang digunakan?
Hard cakera adalah kedai di mana data akan tinggal apabila tiada kuasa elektrik. Harddisk SSD disusun di dalam oleh memori keadaan pepejal dan bukan dengan plat kerana ia berlaku dengan yang konvensional. Ini membolehkan ia menjadi lebih cepat, mempunyai daya tahan yang lebih besar terhadap kejutan, menggunakan kurang tenaga dan kurang bising.
Sebenarnya kelebihan sebenar cakera keras SSD ialah ia mampu bekerja dengan jumlah operasi masukan dan keluaran yang lebih tinggi sesaat, yang dipanggil IOPS daripada yang konvensional. Dengan cara ini, ia dapat mempercepatkan terutamanya bacaan data yang berlaku ketika memulakan PC atau aplikasi.
SSD cakera keras boleh menjadi peningkatan yang sempurna untuk pasukan yang sudah berusia beberapa tahun dan ke mana anda ingin memberikan kehidupan yang kedua. Terhadap ini adalah harganya masih lebih mahal daripada konvensional.

Kesimpulan
Menambah lebih banyak RAM sentiasa diingini dan biasanya agak murah. Ia juga sesuatu yang akan memberi anda lebih banyak manfaat. Masalahnya ialah jika komputer mempunyai beberapa waktu, sukar untuk mencari RAM dan ruang yang sesuai untuk menambahnya.
Menambah cakera keras SSD adalah lebih banyak wang, namun ia adalah ideal untuk memberikan kehidupan kedua kepada pasukan yang anda fikir adalah untuk membuang.

Berikut Merupakan Testimoni Yang Kami Dapat Daripada CustomerUntuk mengatahui lebih lanjut silalah lawati website kami di Macnote Studio


Tak tahu dimana lokasi MACNOTE Gombak?


Anda boleh hubungi kami melalui:
                         


Anda amat dialu-alu datang terus ke MACNOTE di Gombak:


KAMI DI GOMBAK ( BERDEKATAN GIANT BT CAVES DAN MCD SERI GOMBAK)
- 10 MINIT DARI KEPONG DAN SELAYANG
- 15 MINIT DARI SETAPAK DAN SENTUL
- 25 MINIT DARI BANGSAR DAN AMPANG 
- 30 MINIT DARI PUCHONG DAMANSARA DAN CHERASTiada ulasan:

Catat Ulasan