Macbook Repair - Mecnote

Cari Model Mac

Selasa, 13 Februari 2018


Bagaimana Membuat Back up Windows ke DVD

Discs provide good backup storage for smaller backups.


Cadangan adalah salinan fail anda yang anda buat untuk melindungi diri anda, sekiranya anda kehilangan asal untuk kegagalan komputer, korupsi data atau penghapusan secara tidak sengaja. Walaupun anda tidak boleh membuat sandaran sistem operasi Windows anda secara harfiah, anda boleh membuat sandaran semua fail penting anda supaya jika komputer anda crash, anda boleh memasang semula Windows dengan cakera dari Microsoft kemudian memulihkan fail dan tetapan anda menggunakan sandaran anda. Anda mungkin ingin mempertimbangkan menggunakan cakera keras luaran atau kaedah penyimpanan alternatif untuk backup yang lebih besar, mereka mungkin tidak sesuai ke dalam DVD.Image result for Cakera DVD-ROM


1. Hidupkan komputer anda dan tunggu untuk memuatkan Windows. Masukkan cakera DVD-R atau DVD-RW kosong, klik pada Orb Mula dan pergi ke "Panel Kawalan."

2. Klik pada "Sistem dan Penyelenggaraan" kemudian cari dan pilih "Sandaran dan Pulihkan." Klik "Sediakan Sandaran" dalam tetingkap baru.

3. Pilih "DVD RW Drive" dan tekan "Next." Pilih sama ada supaya Windows memutuskan apa yang hendak disandarkan atau melakukannya sendiri dengan mengklik pilihan yang sesuai kemudian klik "Seterusnya." Untuk mendapatkan sandaran paling lengkap yang ada, pilih untuk membenarkan Windows membuat keputusan dan pastikan "Imej sistem" telah "Disertakan" di sebelahnya di halaman seterusnya.

4. Tunggu sementara Windows menyediakan sandaran anda dan skrin seterusnya akan memberitahu anda berapa banyak ruang storan yang diperlukan. Jika ruang yang diperlukan lebih besar daripada kapasiti storan DVD-RW, anda perlu menyimpan sandaran di tempat lain atau bersiap untuk menggunakan DVD-RW berganda.

5. Tekan "Cadangan Sekarang" apabila anda bersedia untuk memulakan sandaran. Selepas selesai, keluarkan cakera, labelkannya, dan simpan di tempat dengan selamat.

Petua

Jika sandaran anda terlalu besar untuk satu cakera, pertimbangkan untuk membuat pelbagai sandaran, secara manual memilih fail untuk membuat sandaran dan memasukkan data yang berbeza pada setiap cakera. Selalunya, anda boleh menyimpan sandaran besar terus ke cakera keras komputer anda. Jika anda melakukannya, pertimbangkan untuk membeli pemacu kilat atau cakera keras luaran yang cukup besar untuk menyimpan sandaran di luar komputer anda.

Macbook / Laptop Rosak , Tanya Kami .. Dimana Kami? - ( Seri Kembangan Outlet )


 - 5 Minit Dari Kinrara
- 10 Minit Dari Cheras , Putrajaya
- 15 Minit Dari Puchong 
- 20 Minit Dari KL 
- 25 Minit Dari Bangsar

Macnote Studio Seri Kembangan

Lot G.45 , Bazaar Rakyat PKPS,

Jalan Putra Permai 5/4,
Bandar Putra Permai,
4330 Seri Kembangan, Selangor

Waze  : Bazaar Rakyat PKPS

Google Maps : Bazaar Rakyat PKPS
E-mail  : macbookstationsk@gmail.com

Phone  : 03-8938 2344 /0105267005
Tel : 0105267005

Landmark : Cari Hotel M Design ( Tengok Gambar Diatas)

Waktu Operasi : Isnin - Ahad (10 a.m. - 9 p.m.) Setiap Hari

Tiada ulasan:

Catat Ulasan