Macbook Repair - Mecnote: Apple MacBook Pro 13 (2017)

Cari Model Mac

Khamis, 21 Disember 2017

Apple MacBook Pro 13 (2017)

Apple MacBook Pro 13 (2017)

 

Spesifikasi
·         Intel Core i5-7267U
·         Intel Iris Plus 650
·         8GB memory
·         512GB NVMe SSD
·         3 inches screen with 2560 x 1600 resolution
·         11a/b/g/n/ac Wireless LAN with Bluetooth 4.2
·         macOS Sierra
Dengan rekaan terbaru MacBook Pro pada tahun lepas, yang memberikan nafas baru dan juga OLED Touch Bar yang boleh digunakan untuk akses pantas, processor untuk tahun lepas kelihatan agak ketinggalan. Pada tahun ini, MacBook hadir dengan Intel Core i5 generasi ke-7 dan ia lebih pantas berbanding dahulu dan juga apabila dibandingkan dengan Windows.

Rekabentuk
Apple mengekalkan rekaan seperti MacBook Pro 2016 iaitu binaan aluminium yang nipis dan kemas. Ia hadir dengan 2 jenis warna, space gray dan juga silver.

Skrin dan Bunyi
Skrin MacBook Pro dengan resolusi 2560 x 1600 sangat menawan dan cantik, ia memberikan warna yang jelas dan juga kelihatan seperti pada dunia nyata.
MacBook Pro 2017 ini tidak mempunyai masalah untuk memainkan lagu dengan volume yang kuat, ia boleh memenuhi ruang dewan mesyuarat yang besar tanpa sebarang kekurangan. Kualiti audio pada MacBook Pro ini yang terbaik setakat ini berbanding yang ada pada laptop lain.

Keyboard, Touchpad dan Touchbar
Butang pada keyboard ini agak keras apabila ditekan ia memerlukan daya sebanyak 74gram berbanding biasa yang sepatutnya 60gram. Tetapi ia masih selesa untuk digunakan.
Force touchpad yang ada pada MacBook Pro ini pula tepat apabila digunakan dan ia memberikan haptic feedback seperti yang ada pada iPhone 7, dan iPhone 8.
Touchbarnya pula berubah mengikut software yang digunakan.

Prestasi
Dengan processor i5 generasi ke-7, dan juga RAM sebanyak 8GB ia cukup untuk multi-tasking yang banyak pada sesautu masa tanpa sebarang delay dan juga lag, juga terima kasih kepada SSD yang ada pada MacBook Pro ini. Jangka hayat baterinya juga cukup lama, ia bertahan selama 8 jam, untuk penggunaan web browsing dan juga hubungan WiFi.

Untuk mengatahui lebih lanjut silalah lawati website kami di Macnote Studio


Tak tahu dimana lokasi MACNOTE Gombak?


Anda boleh hubungi kami melalui:
                         


Anda amat dialu-alu datang terus ke MACNOTE di Gombak:


KAMI DI GOMBAK ( BERDEKATAN GIANT BT CAVES DAN MCD SERI GOMBAK)
- 10 MINIT DARI KEPONG DAN SELAYANG
- 15 MINIT DARI SETAPAK DAN SENTUL
- 25 MINIT DARI BANGSAR DAN AMPANG 
- 30 MINIT DARI PUCHONG DAMANSARA DAN CHERAS

Ez Bro
Tiada ulasan:

Catat Ulasan