Macbook Repair - Mecnote: 10 Keyboard Mechanical Terbaik Untuk Gaming – Part 3

Cari Model Mac

Ahad, 10 Disember 2017

10 Keyboard Mechanical Terbaik Untuk Gaming – Part 3

10 Keyboard Mechanical Terbaik Untuk Gaming – Part 3

Anda mungkin berfikir keyboard gaming adalah keyboard gaming, tetapi apa yang anda tidak tahu adalah bukan semua keyboard gaming yang dicipta sama rata (equal).
Walaupun sesetengah daripadanya mempunyai chiclets (butang kekunci) ringkas, kebanyakan keyboard gaming adalah mekanikal (meskipun ada keyboard yang menggunakan kedua-dua jenis gabungan seperti Razer Ornata). Oleh itu mereka menawarkan pengalaman menaip dan gaming yang lebih memuaskan.
Dalam masa yang sama, keyboard gaming yang terbaik adalah yang selesa untuk digunakan, tidak hanya untuk gaming, tetapi untuk sesi menaip yang lama. Atas sebab itu, ia adalah penting dan perlu diingat jenis switch keyboard yang anda gunakan.
Tanya diri anda, adakah anda mahu semua orang di dalam bilik untuk mendengar setiap kekunci keyboard yang anda tekan? Jika tidak anda boleh memilih mechanical keyboard yang lebih senyap seperti Cherry MX Blue.
Terdapat banyak pilihan lain yang perlu dipertimbangkan, dan banyak dari keyboard gaming yang berada di pasaran membekalkan ciri-ciri yang berbeza-beza.
Berikut adalah 10 jenis mechanical keyboard terbaik untuk gaming.
8. Cougar Attack X3 RGB
Mekanikel Keyboard yang Tahan Lasak
Interface: Wired | Keyboard backlighting: Yes | Programmable keys: Yes
+ Binaan aluminium yang berkualiti
+ RGB backlighting
– Tiada tempat rehat pergelangan tangan
– khas untuk US keyboard layout
Cougar Attack X3 adalah salah satu daripada keyboard mekanikel gaming yang lebih baik dan harga yang berpatutan semenjak kebelakangan ini dan menggunakan body aluminium supaya tahan lasak.
Keyboard yang sebelumnya juga mempunyai body keyboard yang tahan lasak dan mempunyai pelbagai pilihan switch, Cherry MX Black, Brown, Red dan Blue bergantung kepada cita rasa anda.
Ketahanan keyboard ini di bantu oleh jalinan kabel, juga menyokong dua sambungan USB yang digunakan untuk inputpencahayaan keyboard tersebut. Ciri-ciri lain termasuk N-Key, dan juga getah pada kaki keyboard tersebut untuk menghalang dari tergelincir.
Cougar Attack X3 RGB khas untuk keyboard yang menggunakan layout US sahaja, sekiranya anda mencari keyboard mekanikel dengan harga yang berpatutan seperti Corsair K70 RGB, pilihan keyboard ini menjadi salah satu keyboard pilihan anda.
9. SteelSeries Apex M500
Interface: Wired | Keyboard backlighting: Yes | Programmable keys: Yes
+ Reka bentuk yang minimal
+ Blue backlighting yang mempersona
– Tiada kekunci media
– Menggunakan Cherry MX Red sahaja
kebanyakan mekanikal keyboard adalah terlalu menonjol, dan sukar dikawal. Tetapi bukan dengan SteelSeries Apex M500. Seperti Logitech G810, Apex M500 mempunyai ciri-ciri dan reka bentuk yang bersih tanpa fungsi-fungsi lain yang tidak diperlukan. Walaupun ia kekurangan kekunci macros, media dan lain-lain fungsi tambahan.
10. Skill Ripjaws KM570
Kukuh, menggunakan Cherry Red sahaja
Interface: Wired | Keyboard backlighting: Yes | Programmable keys: NO
+ Harga berpatutan
+ Menggunakan kekunci Cherry MX
– Menggunakan lampu backlight bewarna merah sahaja
Walaupun keyboard ini tidak compact seperti keyboard HyperX Alloy FPSkeyboard mekanikel terkini ini datang dengan peralatan yang sesuai untuk gaming dan G.Skill RipJaws KM570 tidak mengambil ruang yang banyak pada meja anda. Sekiranya anda mementingkan penggunaan ruang yang sedikit, keyboard RipJaws KM570 membawa ciri-ciri asas yang kukuh, termasuk dengan N-Key (membolehkan anda menekan pelbagai kekunci serentak). ia juga menawarkan dengan harga yang berpatutan tetapi datang dengan backlight bewarna merah sahaja dan tiada macros keys.

Untuk mengatahui lebih lanjut silalah lawati website kami di Macnote Studio


Tak tahu dimana lokasi MACNOTE Gombak?


Anda boleh hubungi kami melalui:
                         


Anda amat dialu-alu datang terus ke MACNOTE di Gombak:


KAMI DI GOMBAK ( BERDEKATAN GIANT BT CAVES DAN MCD SERI GOMBAK)
- 10 MINIT DARI KEPONG DAN SELAYANG
- 15 MINIT DARI SETAPAK DAN SENTUL
- 25 MINIT DARI BANGSAR DAN AMPANG 
- 30 MINIT DARI PUCHONG DAMANSARA DAN CHERAS

Ez Bro

Tiada ulasan:

Catat Ulasan