Mecnote : Cara mengunakkan tencent gaming buddy pada Komputer

Cari Model Mac

Thursday, 6 September 2018

Cara mengunakkan tencent gaming buddy pada Komputer

Tencent Buddy Gaming

Kami akan menerangkan sebuah applikasi iaitu tencent gaming buddy sebuah applikasi gaming dimana permainan yang selalu dimain pada applikasi android/ios dapat bermain atau disambungkan ke Komputer/MacBook

Sebenarnya banyak lagi applikasi yang boleh digunakkan tetapi kami menunjukkan applikasi ini sebagai contoh, pengunaanya hampir sama jika dibandingkan dengan applikasi yang lain...

So selamat mencuba ya :)




Bermain permainan mesti lagi selesa jika kita bermain di komputer kan? Perluang menang pun dah conform semakin tinggi :) ...Cuma perlu mengikut cara-cara yang kami ajarkan, ada dua langkah utama yang perlu anda ikut.

1.Bukak sesawang lawan web cnth:goole, safari

2.
Tulis"Tencentgamingbuddy" / https://tencentgameassistant.en.uptodown.com/windows

3.Dah masuk laman web "Tencent gaming buddy" anda boleh terus tekan butang "download"

Dah habis download maksudnya dah boleh main terus? eh tak, anda perlu masuk ke dalam applikasi tersebut dahulu kerana applikasi ini mengunakkan "third party" android ke dalam server komputer, makna nya macam anda kawal handfone anda menggunakkan komputer. Kami akan ajarkan pulak cara mengunakkan applikasi tersebut

1.Masuk ke dalam applikasi tersebut dan cari "Google Play"

2.Setelah masuk "Google Play" anda hanya perlu cari game cnth;freefire dan tekan download

3.Dah selesai download anda perlu "Setting" papan kekunci supaya senang dikawal

4.Setting papan kekunci dah ditulis dalam applikasi tersebut anda hanya perlu ikut

5.Selamat Berperang :)

Tetapi ingat sebelum anda install applikasi tersebut pastikan komputer anda ringan dan tidak mengalami "lag" kerana applikasi tersebut mengunakkan ruang yang besar.Jika komputer anda mengalami masalah tersebut dan anda ingin menaik taraf komputer anda, kami sedia membantu


  Kami Di Seri Kembangan

( Dalam Bazaar Rakyat PKPS )

- 15 MINIT DARI Putrajaya , Puchong

- 25 MINIT DARI Cheras

- 30 MINIT DARI Ampang

- 40 MINIT DARI Bangsar , Shah Alam







Macnote Studio Seri Kembangan 

Lot G - 45 , Bazar Rakyat PKPS

Jalan Putra Permai 5/4

Bandar Putra Permai

43300 Seri Kembangan Selangor

Waze  : Bazar Rakyat PKPS

Google Maps : Bazar Rakyat PKPS

Email : macbookstationsk@gmail.com

Phone : 0389382344 

Hp : 0105267005

Landmark : Cari Hotel M design ( Tengok Gambar Di atas ) 

Waktu Operasi : Isnin - Ahad ( 10.00 am - 9.00pm ) di buka setiap hari