Macbook Repair - Mecnote: MACBOOK KEEP RESTARTING

Cari Model Mac

Khamis, 29 Februari 2024

MACBOOK KEEP RESTARTINGSiapa ada masalah macbook yang keep restarting macam dalam gambar diatas?

Untuk masalah macbook keep restarting semasa turn on, sama ada keluar logo mahupun tidak, ia disebabkan oleh beberapa masalah yang tersendiri. 

1) Keep Restarting (With Apple Logo)
- Selalunya masalah ini berkaitan dengan battery dan storage macbook. Jika berlaku sedemikian, kita boleh cuba untuk membuat penukaran battery baru dahulu untuk memastikan bahawa macbook dapat dihidupkan semula. 
- Apabila sudah menukar battery baharu, namun masalah yang sama masih berlaku anda perlu untuk memeriksa condition storage macbook sama ada health storage macbook dalam keadaan baik ataupun tidak. Jika keadaan storage tidak baik, anda perlu membuat penukaran storage untuk memastikan macbook anda dapat dihidupkan seperti sediakala.

2) Keep Restarting (No Apple Logo) 
- Semasa anda turn on macbook, cahaya daripada screen macbook anda ada menyala tetapi macbook anda restart semula tanpa mengeluarkan logo apple, itu bermakna macbook anda ada masalah dengan motherboard. 
- Jikalau anda menghadapi situasi sebegini, data didalam macbook anda mungkin tidak dapat diselamatkan kerana masalah ini ada berkaitan dengan storage juga. 

Kalau anda ada masalah macbook keep restarting macam ni, anda boleh pergi ke cawangan Mecnote yang berdekatan untuk mendapatkan nasihat daripada technican kami. 

Kami ada 3 cawangan di Selangor ❗

⁃ Mecnote Gombak ( HQ )

⁃ Mecnote Bangi

⁃ Mecnote Shah Alam

Di Utara kami ada 2 cawangan ❗

-Mecnote Sungai Petani

-Mecnote Alor Setar


Anda pengguna Macbook atau iMac yang tinggal di sekitar Alor Setar? Anda mempunyai masalah berkaitan Macbook atau iMac? Perlukan bantuan pakar? Anda boleh hubungi kami atau terus walk in ke kedai kami di Mecnote Alor setar. 

Cari Kami ? Mecnote Alor Setar..
    


Mecnote  (Alor Setar)
No 49a (Tingkat 1) Taman Johan Fasa 2,
Jalan Kuala, Taman Pelangi ,
06600 Kuala Kedah, Kedah
Operasi : 10 pagi - 7 malam ( Sabtu Tutup)

Tel : 04-744 4513
Whatsapp. : 011-5776 0031
Klik Sini - Whatsapp Kami (Mecnote Alor Setar)

Landmark. : Depan Sekolah Cina SJK (C) Pei Hwa , Atas Kedai Ubat Teik Jin 
Klik sini untuk 
Klik Sini - Location Waze ke Kedai Mecnote Alor Setar             

Tiada ulasan:

Catat Ulasan