Macbook Repair - Mecnote: Battery iPhone Bermasalah

Cari Model Mac

Rabu, 18 Januari 2023

Battery iPhone Bermasalah

 

Replacement BatteryPernahkah anda mengalami situasi dimana Battery anda mempunyai masalah seperti Drain Fast/Cannot Charge/Tak Detect dan sebagainya.Semestinya anda akan mencari kedai yang boleh tukar Battery iPhone betul ? Selepas dah tukar tahu-tahu battery anda keluar mesej Unknown Part kenapa boleh jadi macam tu ? dekat sini saya akan menceritakan kenapa mesej itu masih keluar walaupun dah tukar battery baru.

Tahukah anda iPhone model 11 keatas memerlukan satu cip part yang perlu diambil dari battery yang sebelumnya.Ini kerana model battery iPhone yang baru tidak mempunyai cip atau data yang membolehkan Motherboard membaca Battery Health.

Selepas sahaja memasang battery yang baru Technician akan mengambil cip atau data di battery yang lama untuk di pasangkan ke dalam battery yang baru untuk memastikan Motherboard dapat membaca Battery Health akan tetapi jikalau cip battery yang asal telah rosak ianya tidak dapat digunakan.Perkara ini juga tidak dapat memastikan 100% berjaya untuk menghilangkan mesej Unknown Part.Ianya bergantung kepada battery yang asal juga.


Jika anda sendiri ada masalah seperti masalah di atas atau masalah lain tentang iMac? Tanya Kami
Anda dinasihatkan tonton hasil kerja kami sebelum berurusan dengan pihak kami - 101 hasil kerja Mecnote
Cari Kami ? Shah Alam..Mecnote  ( Shah Alam )

No. 15, Jalan Keluli AK7/AK, 
Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor
Operasi : 10pagi - 9malam ( Everyday Open)


Tel : 03-58922251Whatsapp : 013-531 6110Whatsapp chat : KLIK SiniLandmard : Berdekatan dengan Bukit Raja dan Kilang Pharmaniaga
dan TAMCO berhadapan ZNZ Tijarah Sdn Bhd
by : Amir


Tiada ulasan:

Catat Ulasan