Macbook Repair - Mecnote: Upgrade & Replace.

Cari Model Mac

Isnin, 25 April 2022

Upgrade & Replace.

 
Macbook Pro A1278(2012)

Upgrade SSD

&

Replace Battery
Macbook lama seperti macbook pro ini memang banyak masalah hardware. Terutama pada bahagian HDD atau bateri. Selalunya pada bahagian HDD akan corrupt atau performance menjadi slow. Bahagian battery pula akan cepat drain atau cannot charge.Untuk kes macbook ini, battery tidak tahan lama atau cepat drain. Ini kerana design capacity telah turun ke 70%. Kebiasaannya macbook atau iphone akan mengeluarkan amaran jika battery telah drop ke 75% dan perlu service.
Pada bahagian HDD pula, overall health telah drop ke 62%. Ini adalah puca performance macbook menjadi slow. Jika dibiarkan, lama kelamaan macbook boleh corrupt dan data penting dalam macbook boleh hilang.
Ini adalah jenis HDD yang digunakan. Masih menggunakan HDD jenis lama yang dikeluarkan oleh kilang.Seperti di dalam gambar, macbook ini telah ditukar dengan battery yang baru. Ini membuatkan design capacity menjadi 100%. Tiada lagi masalah battery cepat drain.HDD pada macbook ini juga telah ditukar. Macbook ini menggunakan SSD 256GB. Setelah install OS, performance macbook manjadi lebih bagus daripada HDD.Ini adalah keadaan macbook setelah tukar battery dan upgrade SSD. Sedikit service seperti membuang habuk telah dilakukan bagi mengatasi maslaah overheat.
Jika Anda Ada Masalah Mengenai Macbook/iMac Boleh Cari Atau Contact Kami Di...


Cari Kami ? Bangi (Bandar Baru Bangi Seksyen 3)


Mecnote Bangi (Boleh Waze


D-1-7 Jalan 3/38A, Seksyen 3 , 
Bandar Baru Bangi. (34.57 km)

43650 Bangi, MalaysiaWhatsapp Tanya Kami masalah Mac Anda Email.     : macnotesk@gmail.com 
Operasi : 11:30 pagi - 7.00 malam
(Everyday Open) 


Landmark : Dkt Petronas Seksyen 3 Sebelah Kasor 

detailing

ikut tanda arah banner kami. 

Wassap No Admin utk share location
60105267005
Tiada ulasan:

Catat Ulasan