Macbook Repair - Mecnote: Imac Corrupt Sebab Pakai HDD.

Cari Model Mac

Khamis, 7 April 2022

Imac Corrupt Sebab Pakai HDD.

 Imac A1418(2012)

Upgrade SSD

1TB


Setiap device yang mempunyai storage ada jangka hayat mereka sendiri. Sama seperti macbook, imac atau laptop. Jika jangka hayat ini hampir luput, mungkin ada tanda-tanda yang ditumjikkan seperti lagging atau OS menjadi slow. Jika jangka hayat telah luput, storage akan corrupt.Seperti imac ini, storage health telah capai 79%. Dan storagenya telah corrupt. Sesetengah storage ada yang 99% juga boleh corrupt.
Hal ini kerana imac ini menggunakan HDD jenis lama dan tidak pernah tukar. Ini yang menyebabkan imac menjadi slow atau lagging. Seterusnya akan corrupt.
Sebelum membuat upgrade SSD. Service cleaning dibuat. Ini bagi memastikan imac kekal sejuk. Ini kerana habuk yang terperangkap pada bilah kipas akan membuatkan kipas berpusing dengan perlahan. Habuk pada heatsink pula akan menyekat haba yang akan keluar. Habuk pada motherboard akan menyerap haba. Sebab itu perlu membuat major service bagi menjamin kualiti imac.Ini adalah keadaan imac yang telah upgrade ke SSD. Lebih ringan berbandaing dengan HDD.Major service telah dibuat. Dan inilah hasilnya. Tiada lagi habuk yng melekat pada kipas, heatsink dan motherboard. Imac akan mengekalkan suhu yang sejuk dan tiada lagi overheat.Ini adalah storage health bagi SSD yang telah ditukar. Keadaan sangat baik. Tiada lagi lagging dan slow. Ini yang membuatkan kerja tidak tergendala dan lancar perjalanan.Jika Anda Ada Masalah Mengenai Macbook/iMac Boleh Cari Atau Contact Kami Di...


Cari Kami ? Bangi (Bandar Baru Bangi Seksyen 3)


Mecnote Bangi (Boleh Waze


D-1-7 Jalan 3/38A, Seksyen 3 , 
Bandar Baru Bangi. (34.57 km)

43650 Bangi, MalaysiaWhatsapp Tanya Kami masalah Mac Anda Email.     : macnotesk@gmail.com 
Operasi : 11:30 pagi - 7.00 malam
(Everyday Open) 


Landmark : Dkt Petronas Seksyen 3 Sebelah Kasor 

detailing

ikut tanda arah banner kami. 

Wassap No Admin utk share location
60105267005

Tiada ulasan:

Catat Ulasan