Macbook Repair - Mecnote: Iphone X Asyik Cepat Turun Bateri

Cari Model Mac

Ahad, 16 Januari 2022

Iphone X Asyik Cepat Turun Bateri

 


Iphone X Asyik Cepat Turun Bateri Hi! Korang pernah tak mengalami masalah bateri pada Iphone? Bateri kerap turun serta cepat habis,baru buka apps sekejap jer bateri dah drop sangat- sangat


Kalau korang nak tahu punca boleh berlakunya bateri asyik turun dengan cepat adalah kerap overcharge serta kerap  bermain phone sambil tengah cas.Ini boleh menyebabkan bateri capacity boleh drop tau.
 

Macam gambar diatas ini,technician telah memeriksa dan boleh lihat capacity sudah drop serta menyarankan perlu menukar bateri yang baharu.


Setelah siap menukar bateri lama kepada yang baharu,technician akan memeriksa semula condition bateri tersebut bagi memastikan bateri Iphone X dalam keadaan baik.Seperti yang anda lihat di dalam gambar diatas ini capacity adalah 100% iaitu dalam keadaan baik serta boleh bermain seperti biasa tanpa mengalami bateri cepat turun.Anda jangan risau jika mengalami masalah seperti berikut atau masalah lain anda boleh datang terus ke kedai kami.Kami sedia membantu anda.


Jika anda sendiri ada masalah seperti masalah di atas atau masalah lain tentang iMac? Tanya Kami
Anda dinasihatkan tonton hasil kerja kami sebelum berurusan dengan pihak kami - 101 hasil kerja Mecnote
Cari Kami ? Shah Alam..Mecnote  ( Shah Alam )

No. 15, Jalan Keluli AK7/AK, 
Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor
Operasi : 10pagi - 9malam ( Everyday Open)


Tel : 03-58922251Whatsapp : 013-531 6110Whatsapp chat : KLIK SiniLandmard : Berdekatan dengan Bukit Raja dan Kilang Pharmaniaga
dan TAMCO berhadapan ZNZ Tijarah Sdn Bhd
by : Hafizah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan