Mecnote : Battery Macbook Kembung Macam Nak Meletop

Cari Model Mac

Saturday, 23 October 2021

Battery Macbook Kembung Macam Nak Meletop

 

Battery Macbook Pro Kembung


Hai. Korang tahu tak masalah bateri kembung kerap berlaku oleh pelanggan yang menghantar ke kedai kami.Antara punca berlakunya bateri kembung disebabkan sering bermain sambil charge.Selain itu,kerap mengecas macbook juga adalah puncanya.Tidak mengecas bateri Macbook sehingga penuh semasa mula-mula membeli juga faktor utama bateri kembung .Yelah excited belum penuh bateri dah on tengok youtube kan.










Macbook Pro ini mengalami masalah bateri  kembung yang mengakibatkan trackpad dan keyboard sukar berfungsi dengan baik.


TIPS ATAU CARA PENJAGAAN BATERI MACBOOK

1.Cas bateri Macbook yang baru dibeli sehingga penuh.Jangan membiarkan ia terlalu lama cas sehingga panas (overheating).

2.Jangan terlalu kerap mengecas Macbook.Sekiranya bateri Macbook sudah memberi amaran bahawa Macbook perlu di cas, seeloknya berhenti daripada menggunakan laptop lalu segera shut down.Kemudian cucuk Magsafe supaya bateri Macbook dapat di cas tanpa gangguan sehingga penuh.

3.Elakkan daripada mengguna Macbook dalam keadaan Magsafe sedang disambungkan dalam waktu yang lama.Ia dapat mengurangkan ketahan bateri tersebut untuk kekal tahan lama.


Jika anda sendiri ada masalah seperti masalah di atas atau masalah lain tentang iPhone, iMac, Macbook? Tanya Kami




Anda dinasihatkan tonton hasil kerja kami sebelum berurusan dengan pihak kami - 101 hasil kerja Mecnote




Cari Kami ? Shah Alam..























Mecnote  ( Shah Alam )

No. 15, Jalan Keluli AK7/AK, 
Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor
Operasi : 10pagi - 9malam ( Everyday Open)


Tel : 03-58922251Whatsapp : 013-531 6110Whatsapp chat : KLIK Sini



Landmard : Berdekatan dengan Bukit Raja dan Kilang Pharmaniaga
dan TAMCO berhadapan ZNZ Tijarah Sdn Bhd








by : Hafizah

No comments:

Post a Comment