Macbook Repair - Mecnote: Macbook Lag & Battery Cepat Drain.

Cari Model Mac

Selasa, 7 September 2021

Macbook Lag & Battery Cepat Drain.

 


Macbook Air A1466 Upgrade SSD 480GB & Replace New BatteyMacbook ini mengalami masalah battery cepat drain. Setelah checking masalah tersebut, didapati battery health telah turun ke 55% dan perlu di tukar.
Macbook ini juga ada masalah lagging dan loading semasa multitasking. Setelah checking didaptai SSD Health telah turun ke 93%.
Ini pula ada bateri macbook air. Nampak seperti boleh digunakan lagi. Tiada masalah kembung atau luka. Tetapi battery health telah turun mendadak dan lifetime use semakin kurang.
Ini pula adalah PCIE yang digunakan macbook ni. Keadaan macbook sangat kotor dan berhabuk. Masalah seperti ini yang membuatkan macbook menjadi panas. Jika macbook menjadi panas akan membuatkan chipset terbakar dan perlu menukar motherboard baru.
Setelah selesai membuang habuk pada bahagian atas dan bawah motherboard dan bahagian kipas, thermal paste juga ditukar bagi memastikan chipset kekal pada suhu yang sesuai. Ini supaya macbook tidak melakukan autoshutdown.
Ini adalah SSD 480GB yang telah di upgrade dan bateri juga dalam keadaan baru.
Ini adalah battery health bagi bateri yang telah ditukar. Kini lifetime use lebih lama berbanding dengan bateri yang lama.
Ini pula dalah SSD health. SSD health adalah dalam keadaan elok iaitu 100% dan tiada lagi masalah lagging dan boleh multitasking tanpa ada masalah.


Jika Anda Ada Masalah Seperti Di Atas Atau Lain-lain Masalah Teantang Mac Boleh Cari Kami Di...Cari Kami ? Bangi (Bandar Baru Bangi Seksyen 3)


Mecnote Bangi (Boleh Waze


D-1-7 Jalan 3/38A, Seksyen 3 , 
Bandar Baru Bangi. (34.57 km)

43650 Bangi, MalaysiaWhatsapp Tanya Kami masalah Mac Anda Email.     : macnotesk@gmail.com 
Operasi : 10 pagi - 9.00 malam
(Everyday Open) 


Landmark : Dkt Petronas Seksyen 3 Sebelah Kasor 

detailing

ikut tanda arah banner kami. 

Wassap No Admin utk share location
60105267005

Tiada ulasan:

Catat Ulasan