Macbook Repair - Mecnote: Kelajuan Yang Tiada Tandingan Bila Upgrade SSD & RAM.

Cari Model Mac

Rabu, 1 September 2021

Kelajuan Yang Tiada Tandingan Bila Upgrade SSD & RAM.Imac Slim A1418 (2013) Upgrade SSD 1TB & 16GB RAM.Imac ini mengalami masalah sering lagging dan performance yang sangat slow ketika multitasking. 
Ini adalah dalaman imac slim tersebut. Masih menggunakan HDD storage 1TB. Storage yang besar dan tetap lagging. RAM pula hanya 8GB dan masih tetap lagging.
Ini adalah bahagian belakang motherboard imac slim. Di sini terletak RAM yang akan di upgrade kepada yang lebih besar. 16GB(8+8).
Ini adalah RAM 16GB yang akan digunakan ke atas imac tersebut.
Proses pemasangan semula dilakukan kepada yang pakar kerana jika silap langkah mungkin motherboard akan rosak. Proses pemasangan mengambil masa yang singkat sahaja kerana imac menggunakan kaedah PNP.
Setelah selesai pada bahagian yang susah, barulah siapkan bahagian yang senang. Upgrade ke SSD akan meningkatkan lagi performance imac.
Jika hanya menukar RAM, imac akan menjadi laju daripada RAM yang asal. Jika ditambah pula dengan SSD, kelajuan imac akan menjadi luar biasa. Lebih laju daripada ROKET.
Ini menunjukkan yang imac menggunkan RAM 16GB.
Display penggunaan SSD juga ditunjukkan. Jadi, dengan upgrade ke SSD dan RAM tiada lagi masalah lagging, loading apple logo lama atau stuck at multitasking. performance semakin smooth dan selesa.Jika Anda Ada Masalah Seperti Di Atas Atau Lain-lain Masalah Tentang Mac Boleh Cari Kami Di...Cari Kami ? Bangi (Bandar Baru Bangi Seksyen 3)


Mecnote Bangi (Boleh Waze


D-1-7 Jalan 3/38A, Seksyen 3 , 
Bandar Baru Bangi. (34.57 km)

43650 Bangi, MalaysiaWhatsapp Tanya Kami masalah Mac Anda Email.     : macnotesk@gmail.com 
Operasi : 10 pagi - 9.00 malam
(Everyday Open) 


Landmark : Dkt Petronas Seksyen 3 Sebelah Kasor 

detailing

ikut tanda arah banner kami. 

Wassap No Admin utk share location
60105267005Tiada ulasan:

Catat Ulasan