Macbook Repair - Mecnote: ALAMAK !!! Storage Macbook dah penuh ? Apa nak buat ? Usah risau !

Cari Model Mac

Khamis, 23 Julai 2020

ALAMAK !!! Storage Macbook dah penuh ? Apa nak buat ? Usah risau !


MACBOOK AIR STORAGE UPGRADE
STORAGE UPGRADE

Kenapa perlu menaik taraf storage ?

Storage yang ada didalam Macbook Air kebanyakkannya adalah 120/250GB sahaja jadi ruangannya agak terlalu kecil untuk menyimpan segala data.Cuba anda menaik taraf storage Macbook Air anda ke 1TB.Saya jamin masalah tidak cukup ruang anda akan selesai dan anda tidak lagi mencari panadol kerana sakit kepala berfikir tentang data yang hendak disimpan.

Anda mungkin dapat mencari pemacu yang betul untuk Macbook anda ditempat lain.Sekiranya demikian, anda boleh datang ke MECNOTE SHAH ALAM .Disini kami boleh membantu anda menaik taraf macbook air storage anda ke 1TB. 

1 TB ( Terabyte )

1 TB adalah satu storage yang boleh menyimpan data ianya sama seperti GB cuma perbezaannya adalah ruangan untuk menyimpan data.Mesti anda ada banyak data yang perlu disimpan sama ada data privasi,gambar,video,document dan lain-lain jadi anda perlu menaik taraf storage anda supaya dapat menyimpan lebih banyak data yang anda mahu.

Kelebihannya adalah anda tidak lagi risau tentang masalah storage penuh dan data yang hendak disimpan.Ruangan storage juga besar dan yang paling penting ianya selamat. Storage penuh
Ini sering terjadi kepada pengguna Macbook Air yang dimana storage sudah penuh disimpan dengan pelbagai data.Jadi sebagai pengguna Macbook Air apa yang patut anda lakukan ?


SSD Dimasukkan
SSD 1TB dimasukkan kedalam Macbook Air untuk menambah atau menaik taraf storage.


Storage 1TB
Kini storage telah menjadi 1TB jadi anda tidak lagi perlu risau tentang data yang hendak disimpan.Jadi apa kata hati anda ?

TUNGGU APA LAGI ???

Kalau berminat jom lah datang ke MECNOTE SHAH ALAM kami akan membantu anda menaik taraf storage Macbook Air anda ke 1TB. 

Jika anda sendiri ada masalah seperti masalah di atas atau masalah lain tentang iMac? Tanya Kami.Anda dinasihatkan tonton hasil kerja kami sebelum berurusan dengan pihak kami - 101 hasil kerja Mecnote
Cari Kami ? Shah Alam..Mecnote  ( Shah Alam )

No. 15, Jalan Keluli AK7/AK, 
Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor
Operasi : 10pagi - 9malam ( Everyday Open)


Tel : 03-58922251Whatsapp : 013-531 6110Whatsapp chat : KLIK SiniLandmard : Berdekatan dengan Bukit Raja dan Kilang Pharmaniaga
dan TAMCO berhadapan ZNZ Tijarah Sdn Bhd

by : AMIR 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan