Macbook Repair - Mecnote: Replacement Keyboard

Cari Model Mac

Rabu, 11 Mac 2020

Replacement Keyboard

KEYBOARD JADI AUTO-CLICK SECARA TIBA-TIBA!!!Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Artikel kali ini akan berkongsi sedikit tentang keyboard replacement. Dua hari yang lepas, Mecnote Shah Alam telah didatangi pelanggan yang mengadu bahawa Macbook Pro 13-inch A1278 miliknya mengalami masalah keyboard auto-click. Semenjak keyboard beliau mengalami masalah, beliau hanya menggunakan external keyboard sahaja. Takkan nak pergi mana-mana kena bawa external keyboard sekali betul tak ??? Jadi beliau membuat keputusan untuk datang ke Mecnote Shah Alam untuk tukar keyboard yang baru.

Proses Penukaran Keyboard BaruGambar di atas menunjukkan technician sedang membuka kesemua peralatan yang ada di dalam Macbook.

Peralatan seperti logic-board, CD player serta kipas berjaya dibuka untuk memudahkan proses penukaran keyboard baru.

Technician sedang membuka keyboard yang telak rosak untuk digantikan dengan keyboard yang baru.Gambar menunjukkan keyboard baru yang akan dipasang ke Macbook.

Technician sedang memasang keyboard yang baru pada Macbook. Kemudian technician memasang semula logic-board, CD player dan kipas seperti sediakala.

Setelah selesai proses penukaran keyboard baru pada Macbook tersebut, technician melakukan ujian terhadap keyboard yang baru untuk memastikan tiada sebarang masalah. Setelah selesai ujian, keyboard tersebut tidak mengalami sebarang masalah.

Tidak lama selepas itu, pelanggan tersebut datang semula ke kedai kami untuk mengambil Macbook beliau. Beliau amat berpuas hati dengan keyboard yang baru dan berharap keyboard tidak akan jadi seperti dulu lagi.

Sekian Terima Kasih.
Jika anda sendiri ada masalah seperti masalah di atas atau masalah lain tentang iMac? Tanya Kami.Anda dinasihatkan tonton hasil kerja kami sebelum berurusan dengan pihak kami - 101 hasil kerja Mecnote
Cari Kami ? Shah Alam..Mecnote  ( Shah Alam )

No. 15, Jalan Keluli AK7/AK, 
Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor
Operasi : 10pagi - 9malam ( Everyday Open)


Tel : 03-58922251Whatsapp : 013-531 6110Whatsapp chat : KLIK SiniLandmard : Berdekatan dengan Bukit Raja dan Kilang Pharmaniaga
dan TAMCO berhadapan ZNZ Tijarah Sdn Bhd

by : Faris

Tiada ulasan:

Catat Ulasan