Macbook Repair - Mecnote: Cable SATA HDD Macbook Pro Replacement

Cari Model Mac

Sabtu, 15 Februari 2020

Cable SATA HDD Macbook Pro Replacement

CABLE HDD ANDA ROSAK ???Baru-baru ini Mecnote Shah Alam ada menerima Macbook Pro A1278. Pelanggan tersebut menyatakan bahawa apabila beliau ingin "turn on" Macbook beliau tiba-tiba keluar tanda seperti gambar di atas dan berkelip-kelip semasa nak "ON".

Sebelum ini, pelanggan tersebut pernah datang ke Mecnote Shah Alam untuk menaik taraf HDD ke SSD. Kemudian apabila Macbook beliau selesai dinaik taraf dan ketika menerima Macbook pada waktu itu, Macbook beliau mengeluarkan tanda seperti gambar di atas. Tapi setelah diperiksa semula oleh technician kami, ternyata cable HDD beliau telah rosak/tidak stabil. Pelanggan tersebut telah dinasihatkan oleh team kami agar segera menukar cable HDD yang baru supaya mudah untuk menggunakan Macbook tersebut. Kemudian beliau bersetuju untuk menukar cable HDD.

PROSES PENUKARAN CABLE HDD YANG BARUTechnician kami sedang membuka cable HDD yang telah rosak/tidak stabil.Cable HDD yang baru akan dipasang pada Macbook.

Cable HDD yang baru sedang dipasang oleh technician.
Kemudian, pasang SSD yang telah dinaik taraf.Proses selesai.

Setelah selesai proses penukaran cable HDD tersebut, beliau telah berpuas hati dengan hasil kerja team kami. Beliau tidak menyangka kami pakar dalam bidang membaik pulih Macbook/iMac. Kesimpulannya, apabila Macbook anda mempunyai masalah yang sama seperti ini, kami nasihatkan anda untuk datang ke kedai kami untuk kami periksa keseluruhan Macbook agar dapat mengenal pasti punca Macbook anda bermasalah.

Jika anda sendiri ada masalah seperti masalah di atas atau masalah lain tentang iMac? Tanya Kami.Anda dinasihatkan tonton hasil kerja kami sebelum berurusan dengan pihak kami - 101 hasil kerja Mecnote
Cari Kami ? Shah Alam..Mecnote  ( Shah Alam )

No. 15, Jalan Keluli AK7/AK, 
Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor
Operasi : 10pagi - 9malam ( Everyday Open)


Tel : 03-58922251Whatsapp : 013-531 6110Whatsapp chat : KLIK SiniLandmard : Berdekatan dengan Bukit Raja dan Kilang Pharmaniaga
dan TAMCO berhadapan ZNZ Tijarah Sdn Bhd

by : Faris

Tiada ulasan:

Catat Ulasan