Macbook Repair - Mecnote: PENUKARAN SKRIN UNTUK MACBOOK PRO RETINA 13"

Cari Model Mac

Isnin, 27 Januari 2020

PENUKARAN SKRIN UNTUK MACBOOK PRO RETINA 13"

"Selesai Masalah skrin Macbook Pro Retina (A1502) pecah" Gambar di atas menunjukkan skrin LCD utk Macbook Pro Retina (A1502) telah pecah di bahagian dalam. Terdapat pelbagai masalah yang dihadapi terhadap skrin Macbook seperti 'skrin line', 'skrin berkelip', 'skrin tiada paparan' dan banyak lagi. Untuk model2 Retina, gantian skrin adalah keseluruh panel bermaksud, termasuk badan di bahagian atas beserta logo Apple.

Proses penukaran panel Skrin A1502

Gambar di atas menunukkan keadaan skrin sebelum ditukar, tiada paparan yang kelihatan kerana bahagian dalamannya telah pecah.


Step seterusnya adalah membuka semua skru yang berkenaan untuk memastikan panel skrin dapat dipisahkan dalam keadaan yang selamat.


Setelah selesai membuka semua skru yang berkenaan, pisahkan panel skrin daripada macbook.


Dan step yang terakhir adalah memasang semula panel skrin yang baru.


Untuk memastikan skrin dalam keadaan yang baik, juruteknik perlu turn On Macbook tersebut utk periksa semula keadaan skrin itu.

Jika anda sendiri ada masalah seperti masalah di atas atau masalah lain tentang Macbook? Tanya Kami.Anda dinasihatkan tonton hasil kerja kami sebelum berurusan dengan pihak kami - 101 hasil kerja Mecnote
Cari Kami ? Shah Alam..


Mecnote  ( Shah Alam )

No. 15, Jalan Keluli AK7/AK, 
Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor
Operasi : 10pagi - 9malam ( Everyday Open)


Tel : 03-58922251Whatsapp : 013-531 6110Whatsapp chat : KLIK SiniLandmard : Berdekatan dengan Bukit Raja dan Kilang Pharmaniaga
dan TAMCO berhadapan ZNZ Tijarah Sdn Bhd


by : AJ

Tiada ulasan:

Catat Ulasan