Macbook Repair - Mecnote: BATERI MACBOOK ANDA KEMBUNG??!!!

Cari Model Mac

Rabu, 22 Januari 2020

BATERI MACBOOK ANDA KEMBUNG??!!!

"Ohh Tidakkk!!! Bateri Macbook Anda Kembung Sehingga Hampir Meletop!!!" 
Secara umumnya, terdapat segelintir pengguna-pengguna Macbook akan menghadapi masalah bateri kembung. Hal ini berlaku kerana pengguna-pengguna Macbook tidak mengambil berat akan keadaan bateri Macbook mereka. Antara punca-punca bateri kembung adalah pengguna menggunakan Macbook sambil cas, membiarkan Macbook dalam keadaan 'sleep mode', meningkatkan kadar 'brightness' yang maksimum dan membiarkan Macbook dalam keadaan 'overcharge'.

Kenapa dinasihatkan tukar bateri???

Sekiranya bateri Macbook anda telah kembung, anda dinasihati untuk menukar bateri Macbook yang baru secepat mungkin untuk mengelakkan Macbook anda meletup atau 'body' Macbook anda akan melengkung ke atas sehingga menyebabkan kerosakan pada 'keyboard' Macbook anda. Gambar di atas menunjukkan bateri Macbook yang telah kembung sehingga hampir meletup.

Gambar di atas menunjukkan bateri baru yang telah selesai diganti. Anda boleh lihat perbezaan antara kedua-dua bateri tersebut.

Gambar di atas menunjukkan kadar bacaan bagi bateri yang baru diganti. Sebagai seorang pengguna Macbook, anda sepatutnya mengetahui dan mengambil berat mengenai jangka hayat bateri melalui cycle count bateri Macbook anda.Jika anda sendiri ada masalah seperti masalah di atas atau masalah lain tentang iMac? Tanya Kami.Anda dinasihatkan tonton hasil kerja kami sebelum berurusan dengan pihak kami - 101 hasil kerja Mecnote
Cari Kami ? Shah Alam..Mecnote  ( Shah Alam )

No. 15, Jalan Keluli AK7/AK, 
Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor
Operasi : 10pagi - 9malam ( Everyday Open)


Tel : 03-58922251Whatsapp : 013-531 6110Whatsapp chat : KLIK SiniLandmard : Berdekatan dengan Bukit Raja dan Kilang Pharmaniaga
dan TAMCO berhadapan ZNZ Tijarah Sdn Bhd
by : Faris

Tiada ulasan:

Catat Ulasan