Mecnote : Model yang sama tidak menjanjikan barang yang sama.

Cari Model Mac

Saturday, 29 June 2019

Model yang sama tidak menjanjikan barang yang sama.

"Kabel Hard disk Macbook A1278 sama je kan??"





Tahukah anda semua, dimana walaupun model Macbook anda sama tetapi tidak semestinya fizikal mereka juga sama. Sama juga seperti manusia walaupun nama sama, orangnya mungkin berbeza. Jadi macam mana nak tahu, caranya kita kenalah bertanya pada mereka sendiri. untuk manusia mungkin boleh tapi untuk Mac macam mana pula ye? senang saja, Anda klik saja pada  dan pilih (About this Mac). 

Macam mana nak tahu yang saya beli tu compatible atau tidak?

Jangan risau sebab dibawah ini dah ada senarainya :



821-1226-A :

  • MacBookPro8,1 Early 2011: MC700LL/A (2.3 GHz Core i5)
  • MacBookPro8,1 Early 2011: MC724LL/A (2.7 GHz Core i7)
  • MacBookPro8,1 Late 2011: MD313LL/A (2.4 GHz Core i5)
  • MacBookPro8,1 Late 2011: MD314LL/A (2.8 GHz Core i7)


821-1480-A :
  • MacBookPro9,2 Mid 2012: MD101LL/A (2.5 GHz Core i5)
  • MacBookPro9,2 Mid 2012: MD102LL/A (2.9 GHz Core i7)

P.S : Pastikan check dahulu kod kabel tersebut sebelum membeli untuk mengelakkan penyesalan selepas membeli. hehehe.


Expert in Mac
Mecnote
#repairmacbook #macbookrepair

Jika anda sendiri ada masalah tentang Macbook? Tanya Kami.


No comments:

Post a Comment