Macbook Repair - Mecnote: Danger Mackeeper

Cari Model Mac

Khamis, 30 Ogos 2018

Danger Mackeeper

Bagi pengguna yang tidak mengetahui apa yang di maksud oleh mackeeper. Mackeeper ialah salah satu virus yang boleh menyebabkan macbook anda di masuki virus. Kebiasaannya mackeeper akan muncul apabila pengguna membuka apa apa jenis laman sesawang. Mackeeper ini akan muncul pada masa masa tertentu. Step yang pertama bagaimana mackeeper ini muncul ialah dengan menyuruh pengguna memuat turun satu aplikasi yang di beri nama sebagai mackeeper. Ada sestengah pengguna akan memuat turun aplikasi ini. Dan apabila pengguna telah memuat turun aplikasi ini virus yang terdapat aplikasi ini akan memasuki macbook anda mahupun imac anda. Dan apabila pengguna telah memuat turun aplikasi dan di pasang ke dalam macbook mahupun imac. Apabila aplikasi ini telah di pasang ke dalam macbook mahupun imac anda untuk membuangnya adalah sukar. 

Step 1

Melalui website mackeeper sendiri step untuk membuang adalah senang. 

step yang pertama adalah (ini jika anda menggunakan mackeeper version yang lama) anda perlu membuang menu bar icon. ini adalah step yang mula mula. 

daripada apple menu, anda perlu memilih GO>aplikasi 
Jika window sudah appear klik pada ikon mackeeper
Daripada mackeeper pemilihan menu pilih preferences
Dalam view window yang akan muncul klik general 
Dan untick box yang berkaitan dengan mackeeper
Daripada mackeeper pilih menu dan quit
Gerakkan (drag) aplikasi mackeeper anda pada trash yang berada pada dock anda
Dan anda perlu memasukkan password account administrator andaPERINGATAN... Jangan ingat selepas anda membuang aplikasi mackeeper ke dalam trash anda masalah anda sudah selesai !!!! TIDAK 

Step 2

Ini adalah step untuk membuang tool tool berkaitan dengan mackeeper

Untuk membuang tool tool atau sisa berkenaan dengan mackeeper anda perlu memuat turun satu aplikasi yang di panggil malwarebyte. 

Apa itu malwarebyte??

Malwayebyte adalah salah satu aplikasi untuk membuang virus yang terdapat di dalam macbook anda mahupun imac anda. Malwarebyte boleh di dapati dalam versi window. Untuk pengguna window anda tidak perlu risau. Ini kerana aplikasi malwarebyte juga terdapat dalam versi window juga :) . 

Selepas anda memuat turun aplikasi ini dalam macbook mahupun imac anda. Pengguna di kehendaki menginstall aplikasi tersebut. Selepas install aplikasi ini.

Dalam aplikasi ini akan appear satu window yang membolehkan anda untuk scan macbook mahupun imac anda. Anda perlu menekan scan button tersebut dan tuggu beberapa minit untuk selesai.

Setelah selesai proses scan macbook mahupun imac anda extension berkaitan dengan mackeeper akan muncul. Anda hanya perlu menekan butang confirm untuk delete.

Setelah Selesai anda perlu restart macbook anda mahupun imac anda.Kami Di Seri Kembangan

( Dalam Bazaar Rakyat PKPS )

- 15 MINIT DARI Putrajaya , Puchong

- 25 MINIT DARI Cheras

- 30 MINIT DARI Ampang

- 40 MINIT DARI Bangsar , Shah AlamMacnote Studio Seri Kembangan 

Lot G - 45 , Bazar Rakyat PKPS

Jalan Putra Permai 5/4

Bandar Putra Permai

43300 Seri Kembangan Selangor

Waze  : Bazar Rakyat PKPS

Google Maps : Bazar Rakyat PKPS

Email : macbookstationsk@gmail.com

Phone : 0389382344 

Hp : 0105267005

Landmark : Cari Hotel M design ( Tengok Gambar Di atas ) 

Waktu Operasi : Isnin - Ahad ( 10.00 am - 9.00pm ) di buka setiap hariTiada ulasan:

Catat Ulasan