Macbook Repair - Mecnote: Favourite mac Clean tips

Cari Model Mac

Jumaat, 1 Jun 2018

Favourite mac Clean tips

Tidy up your desktop

Ini adalah salah satu cara untuk menjaga macbook anda. Halaman desktop hendaklah sentiasa kemas dan teratur. Jika halaman pada desktop anda tidak kemas ini akan menyebabkan penggunaan memori yang banyak. Seperti yang anda tahu bermacam macam aplikasi yang boleh menyusun file anda. Salah satu aplikasi yang anda boleh gunakan ialah Light Pillar Tidy Desktop. Ini adalah aplikasi yang boleh pengguna macbook gunakan untuk menyusun segala file mahupun document anda.


Dalam aplikasi ini anda boleh memilih layout anda sendiri. Ini akan lebih memudahkan anda untuk menyusun file dan document anda.Delete unnecessary disk image

Kebanyakan pengguna akan menyimpan segala disk image setelah digunakan. Seperti yang anda tahu penyimpanan disk image ini akan menyebabkan penggunaan space yang banyak. Seeloknya pengguna perlu membuang disk image ini untuk  mengurangkan penggunaan memory mahupun ruang di dalam macbook anda. 


Tidak salah untuk pengguna menyimpan file .dmg ini. Pengguna boleh menyimpan file disk image ini di dalam external hardrive. Ini kerana kebanyakkan file .dmg mempunyai saiz yang besar.


Kami Di Seri Kembangan

( Dalam Bazaar Rakyat PKPS )

- 15 MINIT DARI Putrajaya , Puchong

- 25 MINIT DARI Cheras

- 30 MINIT DARI Ampang

- 40 MINIT DARI Bangsar , Shah AlamMacnote Studio Seri Kembangan
Lot G - 45, Bazar Rakyat PKPS
Jalan Putra Permai 5/4
Bandar Putra Permai
43300 Seri Kembangan Selangor

Waze - Bazar Rakyat PKPS

Google Maps - Bazar Rakyat PKPS

Email - macbookstationsk@gmail.com

Phone - 0389382344
HP - 0105267005

Landmark - Cari Hotel M Design ( tengok gambar di atas )

Waktu Operasi 10.00 pagi - 9.00 malam
Tiada ulasan:

Catat Ulasan