Macbook Repair - Mecnote

Cari Model Mac

Khamis, 22 Februari 2018

Windows 10: Aplikasi mudah alih Microsoft tanpa wayar ini mengalihkan pics dari Android, iOS


Windows 10 Foto sekarang mempunyai apl Foto Companion untuk memindahkan fail secara langsung dari mudah alih ke PC.

Microsoft telah mengeluarkan aplikasi baharu untuk memindahkan secara wayarles video dan foto dari peranti mudah alih ke aplikasi Foto Microsoft Windows 10.
Aplikasi pemindahan foto, yang dijuluki Foto Companion, adalah semata-mata untuk menghantar foto dan video dari peranti Android atau iOS ke aplikasi Foto terbina dalam Microsoft pada Windows 10.
Perkhidmatan pemindahan berasaskan kod QR dan Wi-Fi dan berfungsi selagi PC Windows 10 berada pada rangkaian yang sama dengan peranti Android atau iOS yang anda mahu pindahkan foto atau video.
Kod QR digunakan untuk menyambung apl mudah alih dengan aplikasi Foto pada Windows 10. Pengguna memilih foto yang mereka mahu mentransfer dari aplikasi teman dan kemudian menggunakan tetapan dalam aplikasi Foto untuk memulakan memindahkannya melalui Wi-Fi.
Walaupun sesiapa sahaja boleh memuat turun aplikasi Photo Companion, pemaju di pasukan Microsoft Garage dan Photos membina aplikasi dengan bilik darjah yang bergantung pada Windows 10 dalam fikiran.
Tahun lepas kakitangan Microsoft melawat bilik darjah di AS dan Eropah untuk meminta guru untuk mencuba aplikasi Windows 10 Photos.
Microsoft mendapati bahawa para pelajar hebat dalam menceritakan kisah melalui video, tetapi mereka mengalami kesukaran memindahkan kandungan dari pelbagai telefon pintar ke PC tunggal di mana projek media dicipta.
"Rintangan terbesar banyak bilik darjah yang dihadapi ialah mendapatkan kandungan pelajar yang ditangkap dengan telefon mereka ke PC projek mereka," jelas Microsoft Menggunakan dan mencari kabel sementara boleh memakan masa.
Dan sementara perkhidmatan perkongsian fail awan boleh melakukan tugas itu, dalam senario sekolah pilihan yang mungkin disekat disebabkan kekangan rangkaian sedangkan akses Wi-Fi antara peranti adalah baik. Oleh itu pasukan Garage dan Photos memilih sistem pemindahan langsung berasaskan Wi-Fi.
"Penyelesaian kami adalah untuk membina aplikasi yang akan menyokong pemindahan tanpa wayar langsung antara mana-mana telefon atau peranti mudah alih dan aplikasi Foto pada mana-mana PC Windows 10. Ini akan membolehkan pelajar memindahkan media ke komputer mereka sendiri atau ke PC projek yang dikongsi tanpa bimbang mengenai kelajuan rangkaian atau caj data mudah alih, "jelas pasukan Microsoft Garage.
Sudah tentu, sebagai nota pasukan, orang di luar persekitaran sekolah juga boleh mencari sistem pemindahan langsung berguna, jadi Microsoft mengeluarkannya untuk semua.
Microsoft menyatakan bahawa ciri pemindahan mudah alih tersedia dalam versi Windows 10 Photos 2018.18011.13110.0 atau lebih tinggi.
windows10photoscompanion.jpg
Foto Rakan menghantar foto dan video secara wayarles dari peranti Android atau iOS ke aplikasi Foto terbina dalam Microsoft pada Windows 10.
Imej: Microsoft

Macbook / Laptop Rosak , Tanya Kami .. Dimana Kami? - ( Seri Kembangan Outlet )


 - 5 Minit Dari Kinrara
- 10 Minit Dari Cheras , Putrajaya
- 15 Minit Dari Puchong 
- 20 Minit Dari KL 
- 25 Minit Dari Bangsar


Macnote Studio Seri Kembangan

Lot G.45 , Bazaar Rakyat PKPS,

Jalan Putra Permai 5/4,
Bandar Putra Permai,
4330 Seri Kembangan, Selangor

Waze  : Bazaar Rakyat PKPS

Google Maps : Bazaar Rakyat PKPS
E-mail  : macbookstationsk@gmail.com

Phone  : 03-8938 2344 /0105267005
Tel : 0105267005

Landmark : Cari Hotel M Design ( Tengok Gambar Diatas)

Waktu Operasi : Isnin - Ahad (10 a.m. - 9 p.m.) Setiap Hari

Tiada ulasan:

Catat Ulasan