Macbook Repair - Mecnote: Saranan untuk menjaga dan melanjutkan kehidupan pengecas Magasfe anda untuk Mac

Cari Model Mac

Rabu, 21 Februari 2018

Saranan untuk menjaga dan melanjutkan kehidupan pengecas Magasfe anda untuk Mac

Saranan untuk menjaga dan melanjutkan kehidupan pengecas Magasfe anda untuk Mac


Bagaimana untuk menjaga dan memperluaskan kehidupan pengecas MagSafe untuk Mac

Gunakan maklumat dalam artikel ini untuk mencapai penggunaan yang optimum dan mengurangkan haus dan lusuh pengecas Apple MagSafe yang termasuk komputer riba Mac anda.

Keserasian
Untuk memastikan keserasian maksimum, gunakan pengecas kuasa yang merangkumi komputer riba Mac atau pengecas kuasa yang serasi dengan produk anda .
Bagaimana untuk menyambungkan pengecas MagSafe ke
induk Pastikan palam AC atau kord kuasa AC sepenuhnya dimasukkan ke dalam pengecas sebelum memasangnya ke soket. Selain itu, pastikan anda memasang pengecas ke soket kuasa sebelum menyambungkannya ke komputer anda.
Suhu dan penggunaan
pengecas semasa MagSafe Pengecas semasa boleh mencapai suhu tinggi dengan penggunaannya yang biasa, kerana ia menghapuskan haba yang dihasilkan oleh operasi melalui selongsong yang menutupnya. Pengecas MagSafe dan MagSafe 2 mematuhi had suhu permukaan pengguna yang boleh diakses oleh piawaian antarabangsa untuk keselamatan peralatan teknologi maklumat (IC 60950-1). Untuk mengurangkan risiko terlalu panas pengecas atau risiko terbakar, anda boleh mengambil salah satu daripada langkah berikut:
  • Palamkan pengecas MagSafe terus ke soket kuasa atau pelindung lonjakan menggunakan palam AC, pastikan terdapat aliran udara yang mencukupi di sekitar pengecas.
  • Sekiranya anda menggunakan kord kuasa AC, letakkan pengecas MagSafe di atas meja atau di atas lantai, dengan syarat pengudaraan yang baik. Elakkan karpet tebal, tempat tidur atau perabot yang boleh mempengaruhi aliran udara pengecas, kerana benda-benda ini dapat menjerat panas yang dipancarkan oleh perumahan pengecas. Juga, elakkan sentuhan yang berpanjangan dengan kotak pengecas apabila anda menggunakannya.
Rajah 2
Nota:  Jenis penyambung MagSafe di pengecas kuasa MagSafe anda mungkin berbeza-beza bergantung pada komputer yang anda ada. Juga jenis kord AC dan palam AC mungkin berbeza bergantung kepada negara anda.
Memecahkan pengecas MagSafe
Anda mesti memutuskan sambungan pengecas MagSafe dan kabel lain jika salah satu daripada syarat berikut berlaku:
  • Anda mahu membersihkan produk Apple anda.
  • Ada kotoran di dalam port kuasa MagSafe.
  • Terdapat masalah dengan satu atau lebih pin penyambung MagSafe.
  • Kord atau plag kuasa rosak atau rosak.
  • Laptop Mac anda atau pengecas kuasa terdedah kepada hujan, kelembapan berlebihan atau cecair telah tertumpah ke dalam kes itu.
  • Laptop Mac anda atau pengecas kuasa telah digugurkan, kes telah rosak atau anda fikir ia perlu menyemak atau membaikinya.

Pelabuhan kuasa MagSafe Pelabuhan kuasa MagSafe pada komputer anda mempunyai magnet yang dapat memadamkan data dari kad kredit, iPod dan peranti lain. Untuk menyimpan data anda, pastikan jenis objek sensitif magnet ini jauh dari port ini sekurang-kurangnya 25 mm.
Bagaimana untuk mencabut penyambung MagSafe dari komputer
anda Jika anda memutuskan sambungan pengecas MagSafe dari komputer anda seperti yang diterangkan dalam jadual, anda akan mengurangkan haus kabel pengecas dan memanjangkan hayat pengecas MagSafe anda.
Pengecas MagSafe 2 gaya "T"

1. Pegang kepala atau hujung pengecas MagSafe 2.

2. Gerakkan penyambung ke atas, ke bawah, ke kiri atau ke kanan untuk melepaskannya.


Pengecas gaya "L" MagSafe

1. Pegang kepala atau hujung pengecas MagSafe.

2. Perlahan tarik penyambung untuk mencabutnya dari komputer.


Pengecas gaya "T" MagSafe

1. Pegang kepala atau hujung pengecas MagSafe.  

2. Gerakkan penyambung ke atas, ke bawah, ke kiri atau ke kanan untuk melepaskannya.

 Nota : Jangan tarik kabel atau putarnya untuk memutuskan sambungan pengecas MagSafe, kerana ini boleh merosakkan kabel. 
Cara menggunakan MagSafe untuk penukar MagSafe 2
Sekiranya anda mempunyai komputer riba Mac dengan port kuasa MagSafe 2, anda perlu MagSafe ke MagSafe 2 converter (digambarkan di bawah) untuk menggunakan pengecas MagSafe yang lebih tua atau memaparkan Apple dengan penyambung jenis "T" atau "L" MagSafe.
MagSafe ke MagSafe 2 penukar membuat sambungan antara MagSafe "T" atau "L" dan port MagSafe 2 komputer. Prosedur pemutusan adalah sama seperti pengecas gaya "T" MagSafe atau pengecas gaya "T" MagSafe 2, sudah dijelaskan dalam artikel ini.
Berikut Merupakan Testimoni Yang Kami Dapat Daripada CustomerUntuk mengatahui lebih lanjut silalah lawati website kami di Macnote Studio


Tak tahu dimana lokasi MACNOTE Gombak?


Anda boleh hubungi kami melalui:
                         


Anda amat dialu-alu datang terus ke MACNOTE di Gombak:


KAMI DI GOMBAK ( BERDEKATAN GIANT BT CAVES DAN MCD SERI GOMBAK)
- 10 MINIT DARI KEPONG DAN SELAYANG
- 15 MINIT DARI SETAPAK DAN SENTUL
- 25 MINIT DARI BANGSAR DAN AMPANG 
- 30 MINIT DARI PUCHONG DAMANSARA DAN CHERASTiada ulasan:

Catat Ulasan