Macbook Repair - Mecnote: Langkah-langkah untuk diikuti sebelum menjual Mac anda - meninggalkan komputer dalam keadaan Kosong

Cari Model Mac

Isnin, 19 Februari 2018

Langkah-langkah untuk diikuti sebelum menjual Mac anda - meninggalkan komputer dalam keadaan Kosong

Langkah-langkah untuk diikuti sebelum menjual Mac anda - meninggalkan komputer dalam keadaan Kosong


Matikan Mac dan mulakannya dengan menahan kekunci CMD + S supaya komputer bermula dalam mod pengguna tunggal. Mac akan bermula dengan cara yang berbeza daripada biasanya dan apabila selesai, kami akan mempunyai skrin hitam dengan beberapa baris teks dan kursor menunggu arahan kami. Sekarang kita akan menulis arahan berikut, dengan ketat dan menghormati huruf besar, huruf kecil dan ruang. Selepas setiap arahan, kita mesti menekan ENTER.
Mula-mula kita menulis: / sbin / mount -uw /
Apa yang telah kami lakukan ialah memasang cakera keras Mac agar dapat mengaksesnya dalam mod "baca dan tulis" kerana kami perlu memodifikasi fail.
Kedua kami menulis: rm /var/db/.applesetupdone
Apa yang akan kami lakukan dengan ini ialah memadam fail yang ditunjukkan oleh Mac yang telah kami buat pembantu sebelum ini. Dengan cara ini, kali seterusnya Mac bermula (apabila pembeli mesin anda menerimanya), penyihir dan Mac OS X selamat datang.
Ketiga kami menulis: rm -R / Users / *
Dengan ini kami memadamkan semua pengguna lama yang kami ada di Mac supaya pemilik baru tidak menemui apa-apa folder pengguna lain.
Akhirnya kami menulis: shutdown -h sekarang
Dan Mac akan ditutup. Kini anda boleh memasukkannya ke dalam kotaknya dan bungkusnya untuk menghantarnya kepada pemiliknya yang baru. Apabila anda menghidupkannya, anda akan menikmati pengalaman yang sama apabila anda membelinya.


 Berikut Merupakan Testimoni Yang Kami Dapat Daripada CustomerUntuk mengatahui lebih lanjut silalah lawati website kami di Macnote Studio


Tak tahu dimana lokasi MACNOTE Gombak?


Anda boleh hubungi kami melalui:
                         


Anda amat dialu-alu datang terus ke MACNOTE di Gombak:


KAMI DI GOMBAK ( BERDEKATAN GIANT BT CAVES DAN MCD SERI GOMBAK)
- 10 MINIT DARI KEPONG DAN SELAYANG
- 15 MINIT DARI SETAPAK DAN SENTUL
- 25 MINIT DARI BANGSAR DAN AMPANG 
- 30 MINIT DARI PUCHONG DAMANSARA DAN CHERAS

Tiada ulasan:

Catat Ulasan