Macbook Repair - Mecnote

Cari Model Mac

Jumaat, 9 Februari 2018

Kepentingan Penggunaan Antivirus

Image result for antivirus type

Terdapat banyak jenama antivirus di pasaran di serata dunia dan adakah pengguna tahu antivirus yang mana satu yang sesuai untuk pengguna dan persekitaran pengguna? Sebelum kita sebagai pengguna boleh memilih mana satu antivirus yang sesuai, kita perlu tahu apakah itu antivirus and kepentingannya kepada penguna dan persekitaran pengguna.
Antivirus boleh diibaratkan seperti pintu-pintu di luar rumah di mana ia melindungi rumah dan bilik-bilik di rumah daripada dicerobohi oleh penceroboh yang tidak diingini. Seperti mana pintu-pintu di rumah itu boleh diperbuat dari kayu, plastik atau besi mengikut tahap kepentingan kawasan di dalam rumah itu, begitu juga di mana antivirus boleh diolah mengikut kepentingan pengguna dan persekitaran pengguna.
Sesetengah pihak memandang bahawa produk antivirus ini tidak penting pada persekitaraan mereka kerana tiada sebarang kesulitan yang dihadapi semasa menggunakan produk antivirus. Tanggapan sebegitu selalu diberikan oleh pengguna persendirian yang mengguna komputer atau komputer riba di rumah yang kebarangan kalian untuk digodam oleh pengodam profesional kecil kerana pengodam profesional lebih berminat mencari mangsa-mangsa yang besar dan lebih mendatangkan keuntungan pada mereka.
Penggunaan produk antivirus pada badan-badan kerajaan dan insitutsi pendidikan kerana ia lebih digemari pengodam-pengodam professional. Segala maklumat-maklumat pelajar, data-data penting, perisian-perisian atau produk yang sedang dibangunkan oleh institusi pendidikan menjadi sasaran utama pengodam professional. Contohnya pada tahun 2014 Sony Pictures Entertainment telah dicerobohi pengodam dan telah mengakibatkan salah satu produksi Sony Pictures Entertainment iaitu “The Interview” telah dibocorkan kepada umum sebelum tarikh perlancarannya. Ini mengakibatkan kerugiaan berpuluhan juta dan segala usaha dalam menyiapkan produksi yang memakan masa yang lama sia-sia sahaja.
Terdapat banyak lagi kelebihan yang boleh disentuh untuk memahami kepentingan antivirus kepada pengguna dan persekitaran pengguna. Tetapi dua contoh kepentingan yang disentuh dalam perbincangan ini amat penting kerana segala usaha yang dilakukan boleh hilang dalam sekelip mata dan perjalanan kerja seharian boleh diganggu dan turut meyukarkan perhubungan. 

Macbook / Laptop Rosak , Tanya Kami .. Dimana Kami? - ( Seri Kembangan Outlet )


 - 5 Minit Dari Kinrara
- 10 Minit Dari Cheras , Putrajaya
- 15 Minit Dari Puchong 
- 20 Minit Dari KL 
- 25 Minit Dari BangsarMacnote Studio Seri Kembangan

Lot G.45 , Bazaar Rakyat PKPS,

Jalan Putra Permai 5/4,
Bandar Putra Permai,
4330 Seri Kembangan, Selangor

Waze  : Bazaar Rakyat PKPS

Google Maps : Bazaar Rakyat PKPS
E-mail  : macbookstationsk@gmail.com

Phone  : 03-8938 2344 /0105267005
Tel : 0105267005

Landmark : Cari Hotel M Design ( Tengok Gambar Diatas)

Waktu Operasi : Isnin - Ahad (10 a.m. - 9 p.m.) Setiap Hari

Tiada ulasan:

Catat Ulasan