Macbook Repair - Mecnote: Kenapa Paparan Thunderbolt tidak dapat kuasa Thunderbolt 3 MacBook atau MacBook Pro baru

Cari Model Mac

Khamis, 1 Februari 2018

Kenapa Paparan Thunderbolt tidak dapat kuasa Thunderbolt 3 MacBook atau MacBook Pro baru

Kenapa Paparan Thunderbolt tidak dapat kuasa Thunderbolt 3 MacBook atau MacBook Pro baru

 

Steve Dvorak menulis dengan soalan mengenai Paparan Apple Thunderbolt 27 inci dan MacBook Pro baru.

Walaupun saya boleh melakukan penyesuai Thunderbolt 3 hingga 2 untuk aksesori video dan Thunderbolt, saya tidak boleh menggunakan kuasa yang datang dari paparan. Nampaknya tidak ada penyesuai yang dibuat yang menyediakan kuasa dari penyambung MagSafe 1/2 ke USB-C. Adakah saya kehilangan sesuatu?

Malangnya tidak. Pelabuhan USB-C yang terdapat pada 2015 dan kemudian MacBook dan 2016 dan kemudian model MacBook Pro boleh lulus kuasa bidirectionally, ciri hebat untuk kelenturan, dan yang membolehkan menggunakan pek bateri USB untuk mengecas komputer riba anda. (Sayangnya, tiada pek bateri telah di produksi tetapi boleh menghantar kuasa yang cukup untuk mengecas Mac anda semasa ia terjaga.)
Paparan Thunderbolt dilengkapi dengan penyambung kuasa MagSafe, yang boleh membiayai komputer riba Apple dibuat selama bertahun-tahun sehingga siri terbaru. Apple boleh mencipta penyesuai MagSafe-to-USB-C, tetapi syak wasangka saya adalah bahawa hanya ada pasaran yang cukup besar untuknya. Dan kos mungkin hanya sedikit lebih murah daripada bata kuasa tambahan USB-C.

Pihak ketiga yang ingin mencipta penyesuai akan terkandas di paten MagSafe Apple, kecuali tiba-tiba memilih untuk memberi lesen kepada mereka, yang sepertinya tidak mungkin. Apple menjual penyesuai ganti yang bergantung pada komputer riba.

Tanya Macnote Studio
Kami  sentiasa mencari masalah baru untuk diselesaikan! E-mel anda ke macbookstation@gmail.com termasuk menangkap skrin yang sesuai. Macnote akan membalas dan memberikan jawapan kepada setiap pertanyaan, dan kami akan memberikan nasihat penyelesaian masalah langsung.


Untuk mengulas artikel ini dan kandungan Macnote Studio yang lain, lawati halaman Facebook kami.


Berikut Merupakan Testimoni Yang Kami Dapat Daripada CustomerUntuk mengatahui lebih lanjut silalah lawati website kami di Macnote Studio


Tak tahu dimana lokasi MACNOTE Gombak?


Anda boleh hubungi kami melalui:
                         


Anda amat dialu-alu datang terus ke MACNOTE di Gombak:


KAMI DI GOMBAK ( BERDEKATAN GIANT BT CAVES DAN MCD SERI GOMBAK)
- 10 MINIT DARI KEPONG DAN SELAYANG
- 15 MINIT DARI SETAPAK DAN SENTUL
- 25 MINIT DARI BANGSAR DAN AMPANG 
- 30 MINIT DARI PUCHONG DAMANSARA DAN CHERASTiada ulasan:

Catat Ulasan