Macbook Repair - Mecnote: Kalibrasi bateri Mac anda - memanjangkan hayatnya dan meningkatkan prestasinya

Cari Model Mac

Isnin, 19 Februari 2018

Kalibrasi bateri Mac anda - memanjangkan hayatnya dan meningkatkan prestasinya

Kalibrasi bateri Mac anda - memanjangkan hayatnya dan meningkatkan prestasinya


Lakukan penentukuran lanjutan bateri Mac anda sekali setiap beberapa bulan.
Nota penting: memuatkan bateri dengan frekuensi yang lebih besar daripada sekali sebulan di bawah 5% memendekkan hayat bateri menyebabkan haus yang tidak perlu komponen ini.
Sekiranya anda perasan bahawa bateri komputer riba anda menunjukkan tanda-tanda masa operasi yang lebih pendek, anda boleh cuba menentukur bateri yang dilanjutkan (sekali setiap beberapa bulan - sebagai tambahan kepada penalaan bulanan 0% pelepasan dan mematikan). Untuk menentukur bateri yang dilanjutkan, ikut arahan ini:
A) Caj bateri MacBook, Macbook Air atau Macbook Pro anda. 
B) Setelah ia dicas sepenuhnya, biarkan komputer riba dipasang pada sekurang-kurangnya 2 jam lagi. 
C) Selepas tempoh masa ini, keluarkan penyesuai kuasa MagSafe dan gunakan komputer sehingga anda mendapat mesej amaran bateri yang rendah. Ingat bahawa anda mesti membelanjakan caj bateri menggunakan peralatan seperti yang biasanya anda lakukan, dengan menggunakan biasa ... mengaktifkan aplikasi yang bekerja secara berlebihan dan tidak mencontohi penggunaan biasa tidak akan membantu penentukuran bateri, juga tidak akan naik pencahayaan skrin 100%. 
D) Akhirnya, anda telah mengabaikan mesej amaran bateri yang rendah dan akan terus menggunakan peranti anda seperti biasa.
E) Komputer riba akan tiba-tiba dimatikan atau tidur. Anda tidak boleh mematikan peralatan secara manual atau paksa, ia mesti memasukkan rehat automatik. 
F) JANGAN pasangnya. Sebaliknya, biarkan dia tidur selama sekurang-kurangnya 5 jam. 
G) Selepas tempoh masa ini telah berlalu, palamkan semula dan biarkan bateri dikenakan sepenuhnya. 
H) Setelah bateri telah dicas, penentukuran dilanjutkan telah selesai dengan betul.
Adalah yang dicadangkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Cadex Electronics, Isidor Buchmann, yang menjelaskanbahawa ideal adalah untuk orang ramai mengecas komputer riba mereka hingga 80% dan kemudian membuangnya kepada 40% untuk mengulangi kitaran. Ini membolehkan ujian anda mengikut jangka hayat bateri yang ketara sehingga ke cuadruplic├índola, kerana beliau berkata sejak tahap voltan yang mengecas sel-sel bateri yang kitaran membuat bateri "mengalami kurang tekanan."

-> Ingat, musuh terbesar bateri adalah suhu yang tinggi, memeriksa suhu dalaman yang menandakan komputer anda dengan Mac Fan Control -> adalah aplikasi percuma, bateri tidak perlu pendekatan 40 ° C, yang melebihi 35┬║ lagi Ia dinasihatkan.


 Berikut Merupakan Testimoni Yang Kami Dapat Daripada CustomerUntuk mengatahui lebih lanjut silalah lawati website kami di Macnote Studio


Tak tahu dimana lokasi MACNOTE Gombak?


Anda boleh hubungi kami melalui:
                         


Anda amat dialu-alu datang terus ke MACNOTE di Gombak:


KAMI DI GOMBAK ( BERDEKATAN GIANT BT CAVES DAN MCD SERI GOMBAK)
- 10 MINIT DARI KEPONG DAN SELAYANG
- 15 MINIT DARI SETAPAK DAN SENTUL
- 25 MINIT DARI BANGSAR DAN AMPANG 
- 30 MINIT DARI PUCHONG DAMANSARA DAN CHERASTiada ulasan:

Catat Ulasan