Macbook Repair - Mecnote

Cari Model Mac

Isnin, 12 Februari 2018


Bagaimana Menggunakan Papan Kekunci Bahasa Arab di KomputerImage result for arabic keyboard

Jika bahasa ibunda anda adalah bahasa Arab atau anda berkomunikasi secara berkala dengan individu yang bercakap bahasa, anda mungkin mahu mula menaip kandungan anda dalam bahasa Arab, bukannya bahasa Inggeris yang biasa digunakan oleh kebanyakan komputer. Daripada membeli perisian mahal yang cuba menukar ucapan atau menaip, sebenarnya anda boleh menggunakan keyboard Arab yang disambungkan ke komputer anda.

Image result for arab typing
  • Masukkan CD pemasangan pemacu ke dalam komputer. Walaupun papan kekunci adalah plug-n-play (bermakna anda boleh mula menggunakannya sebaik sahaja ia disambungkan ke komputer), sistem tidak akan mengesan penekanan keyboard Arab sehingga anda memasang pemandu.
  • Sambungkan kabel data USB yang kehabisan keyboard Arab ke salah satu port USB yang tersedia di komputer anda. Anda perlu membeli borang papan kekunci seperti kedai istimewa (seperti Arabic-keyboard.co.uk). Kebanyakan kedai komputer dan elektronik tidak akan membawa ini.
  • Tunggu untuk wizard pemasangan untuk memuatkan ke skrin (ia berbuat demikian selepas CD pemasangan pemasang dipasang).
  • Klik "Seterusnya," kemudian terima perjanjian lesen. Biarkan nama dan lokasi pemasangan sebagai tetapan lalai, kemudian ikuti arahan untuk memasang pemacu papan kekunci.
  • Klik butang "Mula", diikuti dengan "Panel Kawalan," dan pilih "Pilihan Serantau dan Bahasa," diikuti dengan "Bahasa" dan kemudian "Butiran."
  • Pilih "Tambah," "Arab Saudi Arab" dan klik "OK." Sekiranya anda tidak melihat bahasa Arab yang disenaraikan, masukkan CD Windows ke dalam komputer, tutup arahan pemasangan, kemudian klik butang "Start", diikuti dengan "Panel Kawalan" dan "Pilihan Serantau dan Bahasa" sekali lagi. Pilih "Pilih Bahasa" dan pilih bahasa Arab apabila ia muncul. Bahasa itu kini dimuatkan dari CD Windows.
Image result for arab typing


Macbook / Laptop Rosak , Tanya Kami .. Dimana Kami? - ( Seri Kembangan Outlet )


 - 5 Minit Dari Kinrara
- 10 Minit Dari Cheras , Putrajaya
- 15 Minit Dari Puchong 
- 20 Minit Dari KL 
- 25 Minit Dari Bangsar

Macnote Studio Seri Kembangan

Lot G.45 , Bazaar Rakyat PKPS,

Jalan Putra Permai 5/4,
Bandar Putra Permai,
4330 Seri Kembangan, Selangor

Waze  : Bazaar Rakyat PKPS

Google Maps : Bazaar Rakyat PKPS
E-mail  : macbookstationsk@gmail.com

Phone  : 03-8938 2344 /0105267005
Tel : 0105267005

Landmark : Cari Hotel M Design ( Tengok Gambar Diatas)

Waktu Operasi : Isnin - Ahad (10 a.m. - 9 p.m.) Setiap Hari

Tiada ulasan:

Catat Ulasan