Macbook Repair - Mecnote: Apabila anda tidak boleh menaip huruf tertentu pada Mac anda, inilah cara menyelesaikannya

Cari Model Mac

Jumaat, 2 Februari 2018

Apabila anda tidak boleh menaip huruf tertentu pada Mac anda, inilah cara menyelesaikannya

Apabila anda tidak boleh menaip huruf tertentu pada Mac anda, inilah cara menyelesaikannya


Ia mesti mengecewakan untuk mengetahui bahawa kunci pada keyboard anda kadang-kadang tidak berfungsi.

Reaksi pertama saya ialah memerlukan keboard baru (maaf), tetapi itu mungkin cara terakhir.

Adakah ia hanya dalam penyemak imbas masalah ini berlaku? Cuba pelayar yang berbeza dengan tapak yang sama. Mungkin sesetengah tetapan merangkak atau menekan, walaupun saya akan ditekan keras untuk meneka apa. Program pengembangan teks atau jalan pintas sistem seolah-olah secara konsisten memintas surat dalam semua keadaan dalam satu aplikasi atau seluruh sistem.

Sekiranya anda mendapati masalah itu hanya dalam satu penyemak imbas, sila semak pelanjutan atau pemalam, bergantung pada aplikasi penyemak imbas yang menyinggung perasaan, dan lihat jika anda mengiktiraf semua yang dipasang. Adalah masuk akal bahawa adware yang anda pasang bersama beberapa apl pihak ketiga tanpa menyedari ia memintas ketukan kekunci. Lumpuhkan atau keluarkannya dan periksa sama ada ia nya kini berfungsi.


Jika itu tidak berfungsi atau anda sebenarnya mempunyai masalah di mana-mana, pastikan tetapan ucapan dalam anak tetingkap keutamaan sistem Aksesibiliti tidak diubah suai untuk menggunakan y sebagai pencetus untuk bercakap teks yang dipilih. Sesetengah orang pada masa lampau mendapati masalah itu, tetapi agak sukar untuk mengubah tetapan itu tanpa menyedarinya.

Gagal penyemak imbas atau Ucapan sebagai pelakunya, saya akan mendapat papan kekunci lain untuk menguji dan melihat sama ada perkara yang sama berlaku. Jika ya, ia adalah kegagalan keyboard dan anda memerlukan yang lain.

Selepas itu, saya mengesyaki hantu di dalam mesin. Ia mungkin pada masa itu layak memasang semula macOS (tidak memadamkan, tetapi memasang sistem anda sekarang) untuk melihat apakah sesuatu menjadi rosak yang menyebabkan masalah itu.

Tanya Macnote Station
Kami sentiasa mencari masalah baru untuk diselesaikan! E-mel anda ke macbookstaton@gmail.com termasuk menangkap skrin yang sesuai. Macnote akan dapat membalas atau tidak menerbitkan jawapan kepada setiap soalan, dan kami juga memberikan nasihat penyelesaian masalah langsung.


Untuk mengulas artikel ini dan kandungan Macnote Station yang lain, lawati halaman Facebook kami.


Berikut Merupakan Testimoni Yang Kami Dapat Daripada CustomerUntuk mengatahui lebih lanjut silalah lawati website kami di Macnote Studio


Tak tahu dimana lokasi MACNOTE Gombak?


Anda boleh hubungi kami melalui:
                         


Anda amat dialu-alu datang terus ke MACNOTE di Gombak:


KAMI DI GOMBAK ( BERDEKATAN GIANT BT CAVES DAN MCD SERI GOMBAK)
- 10 MINIT DARI KEPONG DAN SELAYANG
- 15 MINIT DARI SETAPAK DAN SENTUL
- 25 MINIT DARI BANGSAR DAN AMPANG 
- 30 MINIT DARI PUCHONG DAMANSARA DAN CHERASTiada ulasan:

Catat Ulasan