Macbook Repair - Mecnote: WhatTheFont Ingin Memudahkan Anda Mengenali Jenis Fon Yang Digunakan Pada Sesuatu Logo

Cari Model Mac

Rabu, 3 Januari 2018

WhatTheFont Ingin Memudahkan Anda Mengenali Jenis Fon Yang Digunakan Pada Sesuatu Logo

WhatTheFont Ingin Memudahkan Anda Mengenali Jenis Fon Yang Digunakan Pada Sesuatu Logo

Bagi sesetengah pengguna, mungkin ada kalanya anda ingin mengetahui jenis tulisan atau fon yang digunakan pada sesuatu imej atau web, dan menggunakan ia pada projek atau menambahnya pada simpanan anda. Untuk memudahkan proses mengenali sesuatu fon, salah satu perkhidmatan berasaskan web yang boleh dikatakan agak berguna adalah WhatTheFont.
Melalui perkhidmatan WhatTheFont, ia akan memerlukan pengguna memuat-naik imej yang mempunyai tulisan atau fon berkenaan, dan seterusnya ia akan mengesan tulisan berkenaan menggunakan algoritma tersendiri. Pengguna akan diminta untuk mengenal-pasti abjad yang digunakan pada sesuatu gambar – tetapi daripada percubaan kami, kebanyakkan kali ia dikesan secara automatik.
Beberapa saat selepas itu, laman WhatTheFont ini akan memberikan hasil akhir dan memberikan idea berkenaan jenis tulisan yang digunakan oleh sesuatu logo atau imej.
Walaubagaimanapun, tidak kesemua carian menghasilkan apa yang dikehendaki, dan carian jenis fon ini berhasil dengan baik apabila menggunakan latar yang berwarna mendatar dan tidak mempunyai imej pada belakangnya.
Sesetengah carian kami menghasilkan apa yang dikehendaki, sebaliknya ada sebahagian yang tidak memperlihatkan hasil, dan ada yang memperlihatkan jenis tulisan yang paling hampir dengannya.
Seperti biasa, selain mencari jenis tulisan tersebut sendiri, cara mudah untuk mengenali akan sesuatu jenis fon yang digunakan adalah dengan bertanyakan sendiri terus kepada perekabentuknya.


Untuk mengatahui lebih lanjut silalah lawati website kami di Macnote Studio


Tak tahu dimana lokasi MACNOTE Gombak?


Anda boleh hubungi kami melalui:
                         


Anda amat dialu-alu datang terus ke MACNOTE di Gombak:


KAMI DI GOMBAK ( BERDEKATAN GIANT BT CAVES DAN MCD SERI GOMBAK)
- 10 MINIT DARI KEPONG DAN SELAYANG
- 15 MINIT DARI SETAPAK DAN SENTUL
- 25 MINIT DARI BANGSAR DAN AMPANG 
- 30 MINIT DARI PUCHONG DAMANSARA DAN CHERAS

Ez BroTiada ulasan:

Catat Ulasan