Macbook Repair - Mecnote: Cara Merakam Audio Dengan Mikrofon pada MacBook Pro

Cari Model Mac

Sabtu, 9 Disember 2017

Cara Merakam Audio Dengan Mikrofon pada MacBook Pro

Cara Merakam Audio Dengan Mikrofon pada MacBook Pro


Semasa operasi perniagaan, anda mungkin merasa perlu untuk merakam audio ke komputer anda untuk digunakan dalam apa-apa dari persembahan tayangan slaid ke lampiran e-mel. Rakaman audio dengan MacBook Pro adalah proses mudah kerana analog yang disertakan dengan penukar digital dalam sistem. Dengan penukar, mungkin untuk memasang mikrofon analog ke dalam port dalam komputer anda dan kemudian menggunakan perisian rakaman audio untuk merakam input audio dari mikrofon terus ke cakera keras.

1. Cari port line-in di sebelah tepi MacBook Pro bersebelahan dengan port USB. Palamkan bicu mikrofon ke dalam preamplifier dan pasangkan bicu preamplifier ke dalam port. Preamplifier diperlukan untuk membawa tahap isyarat mikrofon yang cukup tinggi untuk dikesan dengan jelas oleh input analog MacBook Pro.

2. Klik "Keutamaan Sistem" di bawah menu Apple dan pilih "Bunyi." Pilih tab "Input" untuk senarai peranti yang bersambung dan kemudian klik pada "Audio dalam talian" sebagai peranti input bunyi anda. Pindahkan slider di bawah isipadu input kepada kira-kira 80 peratus bar penunjuk untuk mendapatkan pensampelan bunyi yang baik yang datang melalui mikrofon semasa rakaman tanpa gangguan. Tutup tetingkap pilihan.

3. Mulakan perisian rakaman audio. GarageBand Apple telah dipasang pada semua Mac Mac baru dan berfungsi dengan baik dengan peranti luaran. Buka menu "Keutamaan". Pilih "Audio Terbina dalam" sebagai pilihan input audio anda. Dengan beberapa program rakaman lain, pilih "Laluan masuk."

4. Klik butang "Rekod" dalam perisian rakaman audio untuk memulakan rakaman audio secara langsung melalui mikrofon. Penukar terbina dalam menukar isyarat analog dari mikrofon menjadi isyarat digital untuk rakaman dengan perisian. Tekan "Rakam" untuk kali kedua untuk menghentikan rakaman. Ubah suai audio yang direkam seperti yang dikehendaki sebelum menyimpannya dengan perisian rakaman ke cakera keras anda menggunakan pilihan "Simpan" dalam menu "Fail".


Perkara Diperlukan
  • ·         Mikrofon dengan bicu 3.5 mm
  • ·         Preamplifier dengan jack 3.5mm
  • ·         Perisian rakaman audioUntuk mengatahui lebih lanjut silalah lawati website kami di Macnote Studio


Tak tahu dimana lokasi MACNOTE Gombak?


Anda boleh hubungi kami melalui:
                         


Anda amat dialu-alu datang terus ke MACNOTE di Gombak:


KAMI DI GOMBAK ( BERDEKATAN GIANT BT CAVES DAN MCD SERI GOMBAK)
- 10 MINIT DARI KEPONG DAN SELAYANG
- 15 MINIT DARI SETAPAK DAN SENTUL
- 25 MINIT DARI BANGSAR DAN AMPANG 
- 30 MINIT DARI PUCHONG DAMANSARA DAN CHERAS

Ez Bro


Tiada ulasan:

Catat Ulasan