Mecnote : 5 SEBAB KENAPA LAPTOP LAGI BAGUS DARI 2 IN 1 LAPTOP

Cari Model Mac

Friday, 15 December 2017

5 SEBAB KENAPA LAPTOP LAGI BAGUS DARI 2 IN 1 LAPTOP


1.Screen Besor (Puas hati)
Selalunya 2 in 1 datang dalam 10 inch  ke 13 inch (paling besor) jadi kepuasan untuk buat kerje pun agak limited tapi berbeza bila kita guna laptop kita akan lebih berpuas hati jika nak tgk movie dan main game.
2.Keyboard Besor (Lebih puas hati)
Dengan screen yang besor…mesti laptop datang dengan keyboard yang besor….jadi bila semuanya besor…puas hati bila nak buat kerja.Mungkin sekarang korang cakap mcm ni “alah…keyboard kecik pun boleh guna jugak”…ok cuba korang taip keyboard korang yang kecik tu…selama 3 jam…boleh ke tidak…kalau xcramp…korang hebat…hihihihi
3.Processor pun lagi besor
Processor yang selalu dalam laptop 2 in 1 jimat tenaga elektrik….jadi processor speed dan powernyer agak kurang banyak dari processor laptop biasa…amalah berbeza.Batery pun kena power jugak
4.Boleh tambah RAM manyak2
2 in 1 laptop ram paling power pun 8gb untuk laptop yang paling baru dan canggih…tp berbeza dengan laptop biasa…ram boleh sampai 32gb…wow…nak kemana laju2 tu yob
5.Semestinya HDD besor
Apa citer kalau pakai 2 in 1 laptop tp guna memory card atau kalau ada pun SSD size kecik bawah 32gb….nak install windows pun ngam2 je….kalau laptop besar….sumbat le SSD 512 tambah pulak dengan HDD 2 Tera…Fuhhhhh semangat mak…hahahaha
P/S Pilihan memasing…ada yang guna untuk bergaya…ada yang guna untuk berkerja dan ada jugak untuk main game….sekian..

Semoga tips ini dapat membantu anda. Jangan lupa share ya.


Anda ada masalah dengan MacBook/Laptop/Iphone?
  • Slow
  • Rosak
  • Serangan Virus

Jangan risau!! Kami boleh bantu menyelesaikan masalah anda.. 

Tak tahu dimana lokasi MACNOTE STUDIO UIA Gombak?

Anda boleh hubungi kami melalui:
          ·         WhatsApp Abang M
          ·         Facebook Macnote studio
          ·         Hotline 03-4010 3014

                    

                         

Anda boleh datang terus ke MACNOTE di UIA Gombak:

1. KAMI DI GOMBAK ( DALAM UIA GOMBAK)

- 15 MINIT DARI KEPONG DAN SELAYANG
- 25 MINIT DARI BANGSAR DAN AMPANG 
- 30 MINIT DARI SETAPAK DAN SENTUL
-40 MINIT DARI PUCHONG DAMANSARA DAN CHERAS


No comments:

Post a comment