Macbook Repair - Mecnote: MACBOOK BOLEH MASUK DUA HDD KE?

Cari Model Mac

Rabu, 29 Januari 2020

MACBOOK BOLEH MASUK DUA HDD KE?

"Macbook pro 2012 ke bawah boleh masuk dua hdd?" 


Sesetengah orang tidak tahu bahawa macbook model 2012 boleh letak dua hdd di dalamnya. Ini lebih memudahkan pengguna meletakkan lebih banyak data di dalam macbook tersebut. 

KENAPA SENANG? 

Ini kerana pengguna tidak perlu membawa external ke mana mana. Seperti yang kita tahu pembawaan external hdd ke mana mana lebih menyusahkan pengguna kerana pengguna terpaksa mengasingkan data yang tidak perlu. 

KENAPA CADDY ?

Caddy berfungsi sebagai second hdd pada mana mana macbook. Ini lebih memudahkan pengguna menyimpan banyak data di dalam macbook tersebut. 

Di sini kami telah membuat satu contoh di mana pengguna macbook ini ingin meletakkan dua hdd dalam satu macbook. Gambar menunjukkan macbook pro 2012 ke bawah yang telah di pasang caddy di dalam macbook Jika pengguna hendak tahu bagaimana rupa caddy bay yang telah kami pasang pada macbook macbook ini. Bentuknya adalah lebih kurang macam ini. 


Setelah proses pemasangan selesai. Anda sendiri boleh tengok hasilnya. Jika anda lihat pada storage. Jika ada dua hdd di dalam. Maka kedua dua hdd itu detect. Jika salah satu hdd tidak detect berkemungkinan hdd anda corrupt ataupun cable hdd tidak detect. 


  • Proses ini tidak lah susah yang di sangka. Sesetengah pengguna boleh melakukannya sendiri di rumah. Mecnote Bangi (Boleh Waze


D-1-7 Jalan 3/38A, Seksyen 3 , 
Bandar Baru Bangi. (34.57 km)

43650 Bangi, MalaysiaWhatsapp Tanya Kami masalah Mac Anda Email.     : macnotesk@gmail.com 
Operasi : 10 pagi - 9.00 malam
(Everyday Open) 


Landmark : Dkt Petronas Seksyen 3 Sebelah Kasor 

detailing

ikut tanda arah banner kami. 

Wassap No Admin utk share location
60105267005
Tiada ulasan:

Catat Ulasan