Mecnote : Antara Tanda-Tanda Motherboard Laptop/Macbook Anda Rosak

Cari Model Mac

Wednesday, 13 June 2018

Antara Tanda-Tanda Motherboard Laptop/Macbook Anda Rosak


-->

Antara Tanda-Tanda Motherboard Laptop/Macbook  Anda Rosak

Image result for motherboard macbook pro
TANDA-TANDA MOTHERBOARD LAPTOP ANDA ROSAK

1.    Laptop tak boleh nak ON. Tekan berpuluh-puluh kali button ON pun tak menyala.

2.    Laptop boleh ON, tapi display dekat skrin laptop tak keluar. Dah cuba connect dengan external monitor pun tak keluar juga.

3.    Cucuk adepter dekat laptop tak menyala dan cuba tukar adepter baru pun masih sama indicator pada laptop tak menyala.

4.    ON laptop tapi display tak cun, display yang keluar macam tv rosak macam gambar matrix warna hijau.

5.    ON laptop tak sampai 5-10 minit tiba-tiba laptop tu auto shutdown atau auto restart dengan sendiri.

6.    Indicator laptop anda berkelip-kelip


Kami Di Seri Kembangan

( Dalam Bazaar Rakyat PKPS )

- 15 MINIT DARI Putrajaya , Puchong

- 25 MINIT DARI Cheras

- 30 MINIT DARI Ampang

- 40 MINIT DARI Bangsar , Shah Alam







Macnote Studio Seri Kembangan 

Lot G - 45 , Bazar Rakyat PKPS

Jalan Putra Permai 5/4

Bandar Putra Permai

43300 Seri Kembangan Selangor

Waze  : Bazar Rakyat PKPS

Google Maps : Bazar Rakyat PKPS

Email : macbookstationsk@gmail.com

Phone : 0389382344 

Hp : 0105267005

Landmark : Cari Hotel M design ( Tengok Gambar Di atas ) 

Waktu Operasi : Isnin - Ahad ( 10.00 am - 9.00pm ) di buka setiap hari