Mecnote

Cari Model Mac

Wednesday, 13 June 2018


5 website yg boleh dipercayai dengan sekuriti tinggi dan bebas dari malware/virus untuk download software/program. etc; cc cleaner, kmplayer, spybot, dan sebagainya.

ni antara yang femes dan ramai orang gunakan. didalam memang banyak gila software,sebab dia ni antara yang terawal wujud.



Untuk siapa yang tak tahu,kat website ni korang boleh download sekali harung je. Hanya perlu pilih software yang mana kita nak,kemudian akan dikumpulkan dalam satu file installer dan korang download file tu. sangat mudahkan?


Tidak disangkal lagi,softpedia adalah file host yang terbesar sekali dengan lebih dari 850,000 files didalamnya.file dalam ni pon boleh dikatakan up to date.



4.MajorGeeks

Walaupun site ni nampak ketinggalan zaman, tapi website ni antara yang top juga.Websites ni pon dah wujud lebih dari 15 tahun dan mendapat reputasi yang tinggi.


Ini pon sama,antara yang femes juga.Dalam ni banyak freeware yang kita boleh guna.Selain tu,website ni juga offer kita utk download FileHippo Update Checker,yang mana program ini akan check dan suggest update software menggunakan website mereka.


Semoga tips ini dapat membantu anda. 


Jangan lupa share ya.









Anda ada masalah dengan MacBook/Laptop/Iphone?

Slow

Rosak

Serangan Virus

Jangan risau!! 
Kami boleh bantu menyelesaikan masalah anda.. 

Tak tahu dimana lokasi 

MACNOTE STUDIO UIA Gombak?

Anda boleh hubungi kami melalui:

          ·   WhatsApp Abang M
          ·   Facebook Macnote studio
          ·   Careline 013 531 6110


Lot 1 As-Souq At-Tullab ,Mahallah Ali Ibn Talib, 
International Islamic University Malaysia, 
Universiti Islam Antarabangsa, 
53100 Jalan Gombak, 
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur


Google Maps : Macnote Mobile
E-mail  : macbookstation@gmail.com


Waktu Operasi : Isnin - Ahad (10 a.m. - 9 p.m.) Setiap Hari



Anda boleh datang terus ke MACNOTE di UIA Gombak:

1. KAMI DI GOMBAK ( DALAM UIA GOMBAK)

- 15 MINIT DARI KEPONG DAN SELAYANG

- 25 MINIT DARI BANGSAR DAN AMPANG 

- 30 MINIT DARI SETAPAK DAN SENTUL

-40 MINIT DARI PUCHONG DAMANSARA DAN CHERAS