Mecnote : MACBOOK A1278 TAHUN 2011 TAK DETECT WIFI

Cari Model Mac

Monday, 16 October 2017

MACBOOK A1278 TAHUN 2011 TAK DETECT WIFI



WIfi untuk Macbook Pro Late 2011 Bermasalah?
.
x

Wifi MACBOOK Pro Late 2010 Bermasalah ?


Wifi Not Installed ? Itu lah masalah yang sering terjadi pada model Macbook Pro 13 inch dan Macbook Pro 15 Inch. Kebanyakan model tahun bawah 2012 kebawah.


.
Mesti jd persoalan kan? Kenapa mesti  "Wi-Fi: No Hardware Installed " sign warning.
.
📶 Wi-Fi Card XDetect

📶 Wi-Fi Card No Hardware Installed
.
.
Kena ke tukar baru? , Kalau tak tukar dulu boleh?
.
.
Boleh Abg jobs katakan , cumanya disini ada risiko
.
Macbook mungkin akan mengalami problem ni utk akn datang..

🛑 Macbook akan Lack Disbbkan Short pada komponen Wifi
.




.

Kesan juga boleh menjadi lebih teruk lagi sekiranya apabila 'Sparkling' dan menyebabkan logicboard anda 'short' dan menjadi 'total loss" utk component yang penting .
Semoga bermanfaat laa artikel abg jobs ni. Cuma jgn sorang2 je dpt manfaat tu.. share utk kwn2 len sama ya..
.




.
Ada masalah lain Mac? Nk tanya?
http://www.wasap.my/60108025651/wifimac
http://www.wasap.my/60108025651/wifimac
http://www.wasap.my/60108025651/wifimac
.
Bkn apa lbh mudah wasap je abg jobs. Lbh cpt dan mudah nk cerita dan faham juga diskaun di Macnote ni.
.
.
Expert in Macs
Macnote

#repairmacbookkl
#repairmacbookmalaysia