Mecnote : Battery Macbook Pro Late 2012 'BLOATED'

Cari Model Mac

Wednesday, 4 October 2017

Battery Macbook Pro Late 2012 'BLOATED'

Battery Macbook Pro Late 2012 Bermasalah ?



Bermasalah dengan Bateri Bengkak?

Battery bengkak dan makin membesar tengok . Takut Risau semua ada takut meletup BUKAN selalu isu ini. Tapi kebanyakan jadi untuk Model Macbook Pro A1278. Kebanyakkan yang telah guna pakai Macbook lebih 3 tahun ke atas.


.
Mesti jd persoalan kan? Kenapa mesti  "Bloated " tak ada warning pun
🔋  Cell ion Battery Sudah lagi tak stabil
🔋  Battery Sudah mula Kembung
🔋  Batery Cycle Count Sudah Overlimit
.
.
Kena ke tukar baru? , Kalau tak tukar dulu boleh?
.
.
Boleh Abg jobs katakan , cumanya disini ada risiko
.
Macbook mungkin akan mengalami problem ni utk akn datang..
🛑 Macbook akan Lack 
🛑 Trackpad akan rosak one by one fungsinya ( boleh tgk gambar diatas)
🛑 Sistem OSX akan Panic dan terganggu spt Sound
.



.

Kesan juga boleh menjadi lebih teruk lagi sekiranya apabila 'Sparkling' dan menyebabkan logicboard anda 'short' dan menjadi 'total loss" utk component yang penting .
Semoga bermanfaat laa artikel abg jobs ni. Cuma jgn sorang2 je dpt manfaat tu.. share utk kwn2 len sama ya..
.




.
Ada masalah lain Mac? Nk tanya?
http://www.wasap.my/60108025651/baterimac
http://www.wasap.my/60108025651/baterimac
http://www.wasap.my/60108025651/baterimac
.
.
Bkn apa lbh mudah wasap je abg jobs. Lbh cpt dan mudah nk cerita dan faham juga diskaun di Macnote ni.
.
.
Expert in Macs
Macnote

#repairmacbookkl
#repairmacbookmalaysia